Ion Diaconescu – Regele Mihai – Corneliu Coposu

In ultima perioada s-au intamplat cateva evenimente care au schimbat putin fata emisiunilor de la TV. A trecut la cele vesnice seniorul PNTCD Ion Diaconescu, prilej de evocare a activitatii in cadrul PNTCD.

Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Familia Regala

De la Ion Diaconescu spre istoria recenta

Un eveniment care ne-a indoliat a fost prilej pentru emisiuni despre detinutii politici si despre istoria recenta a PNTCD. Dar si despre seniorul Corneliu Coposu si optiunea monarhica a PNTCD. Sau despre candidatura regretatului Ion Ratiu pentru presedintia Romaniei.

Nici nu s-au stins bine ecourile disparitiei fruntasului taranist Ion Diaconescu si programele TV au fost schimbate de un nou eveniment. A avut loc discursul MS Regele Mihai in Parlamentul Romaniei. Alte discutii, alte evocari si amintiri din 1990 sau chiar mai vechi.

Pe 11-11-11 s-au comemorat 16 ani de la disparitia Seniorului Corneliu Coposu. Om politic evocat din ce in ce mai des in ultima vreme. Dar ignorat cu aversiune de televiziune si presa in timpul vietii.

Am amintit cele 3 evenimente cu regret. Si pentru a ne intreba ce s-ar fi intamplat daca la primele alegeri romanii l-ar fi votat pe Ion Ratiu. Sau daca in timpul guvernarii CDR s-ar fi revenit la monarhie.

Am amintiti aceste intamplari si pentru a le lega de discutiile din ultimul timp despre printul Charles, care ar fi „de-al nostru”. Despre succesiunea stabilita de Casa Regala a Romaniei. Sau despre optiunea monarhica a unor lideri politici si asa mai departe.

Amintiri din Craiova

Prin 2008, am participat la o dezbatere organizata de Asociatia Pro Democratia despre forma de guvernamant. Am fost placut surprins sa vad ca in afara de PNTCD, recunoscut pentru optiunea monarhica, si reprezentantii PNL sau PC apreciau ideea monarhica. Cel putin la Craiova asa au stat lucrurile.  La data aceea discutia despre monarhie nu era atat de actuala, dar tocmai se „lansase” de la Cotroceni varianta republicii prezidentiale.

Revenind in zilele noastre ma bucur sa vad ca ideea regalitatii a prins contur si tot mai multa lume ia in calcul revenirea la monarhie.

Drept dovada nu sunt doar emisiunile mai dese pe aceasta tema sau recentele sondaje de opinie, ci si prezenta in blogosfera a blogurilor regale. Rangul acestora (Page Rank 5) arata ca sunt surse de incredere mare si foarte mare pentru vizitatorii de pe internet.

Supun in mod constant atentiei cititorilor rubricii Blog and roll articole deosebite de pe site-ul Familia Regala.

De data aceasta am sa vin cu cateva imagini mai vechi, realizate pe vremea cand internetul nu avea forta de acum.

Corneliu Coposu

Familia Regala

mesaj regal

Regele Mihai

Mesaj regal

Sunt fotografii ale unor tablouri din sediul PNTCD din Craiova.

Inchei cu o urare care i-ar bucura pe fruntasii taranisti evocati mai inainte.

Traiasca Regele Mihai si Casa Regala a Romaniei!

Save

4 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.