Vinerea colorata urban

Aceasta saptamana a fost colorata de manifestatiile din marile centre urbane. Care au animat blogosfera, social-media si TV-ul. Iata ca avem si vinerea colorata urban.

Vinerea colorata urban

Vinerea colorata urban

Pentru ca nu sunt de acord cu huliganismul manifestat la Bucuresti (de unii dintre manifestanti si de unii dintre jandarmi), am sa dau un alt exemplu. Din Arad si din mai multe motive…

Inainte de toate vreau sa spun ca in Decembrie ’89 eram in armata la Lipova (TR). Si asa am ajuns in fata manifestantilor de la Arad. A fost prima data cand am auzit strazile rasunand de scandari ca „Jos Ceausescu!”, „Vrem libertate!”, „Jos tiranul!”, „Vrem s-avem Craciun!”. Si tot prima data cand am vazut o piata intreaga ingenunchind pentru a spune Tatal Nostru.

Desi regimul de atunci ne-ar fi vrut dusmani, intre manifestanti si soldati a existat o relatie mai mult decat prietenoasa. Am discutat, am baut din ceaiul adus de aradeni si ne-am rugat impreuna sa scapam de dictator.

Vazand manifestatia de acum de la Arad, mi-am reamintit atmosfera de atunci, filmata exact in locul unde am fost in ’89.

Va intrebati cum au iesit in Arad 1500 – 2000 de oameni ca sa-si strige ofurile pe 18 Ianuarie? Trebuie sa stiti ca a fost un protest autorizat si bine organizat de reprezentantii societatii civile.

Iata si un ghid pentru participantii la miting.

Eu cred ca astfel de exemple ar fi de urmat: Arafat, Arad…

14 Comments

  1. Marlene

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.