Leapsa ca promovare blogosferica

Daca e Miercuri, e fara carne. Dar cu dezbateri pe Grupul Bloggerilor din Romania. Dintre cele doua subiecte stricte propuse pentru dezbaterea de azi, guest-post si leapsa, am ales… vedeti voi ce šŸ™‚

Bloguri grupate, o dezbatere mortala despre blogos-influenta. Ce apreciem la bloggeri. Ziua Blogurilor. Leapsa

#Leapsa

Exact asa va fi si acest articol. In primul rand o leapsa si in al doilea rand o discutie despre modalitatea de promovare.

Dar ca sa fie leapsa-leapsa, trebuie sa existe si cateva intrebari šŸ™‚ Sa incepem asadar leapsa-lepsei:

1. Raspundeti la lepse? De ce?

2. Ati pornit #vreoleapsa? A avut succes?

3. Care a fost cea mai interesanta #leapsaprimita, la care ati participat?

4. Cum vi se pare #oleapsa ca modalitate de promovare blogosferica?

Inainte de detaliaĀ #leapsa d.p.d.v. al promovarii blogosferice am sa raspund la intrebari si am sa trimit #leapsa mai departe.

1. Raspund la o leapsa daca mi se pare interesanta, nu la orice leapsa. De exemplu o leapsa din care cititorii afla mai multe despre mine sauĀ una care-mi pune imaginatia la contributie. Daca este o leapsa banala-superficiala, nu raspund. Pentru ca ar trebui s-o dau mai departe iarĀ daca mie nu mi-a placut… Nu pot sa am pretentia ca va fi pe placul destinatarilor.

2. Da, am pornit mai multe, am sa dau doar 3 exemple:

  • Leapsa 10 – 10 – 10Ā a fost preluata de mai multi si sper ca a patruns cat mai profund in blogosfera
  • Leapsa de dragosteĀ este un keyword care apare destul de des in vizitele spre blogul meu, mai ales in perioada asta Valentine’s – Dragobete – 1 si 8 Martie
  • Prea perfecta a fost aceasta leapsa. Cam grea, nu s-au bagat multi, dar cei care s-au bagat au fost in forma de zile mari. Vezi comentariile.

3. Cred ca asta a fost cea mai interesanta leapsa primita.

4. Promovarea este valabila in ambele sensuri. Cel care trimite #leapsa primeste link de la cei care o accepta.Ā Cel care o accepta a primit deja link de la expeditor, iar daca o trimite mai departe va mai primi si altele.

Leapsa ca modalitate de promovare blogosferica

Acum ca am raspuns la intrebari, sa trecem si la mecanismul lepselor si sa detaliem treaba cu promovare.Ā In principiu cel care o accepta trebuie sa:

  • multumeasca prin link intr-un articol celui care i-a trimis-o
  • sa raspunda la intrebari
  • sa trimita leapsa mai departe nominalizand prin link-uri alti bloggeri

Subiectul lepsei este limitat doar de imaginatia celui care o porneste. Pot fi folosite cuvinte, imagini, filmulete s.a.m.d. si se poate imbogatiĀ pe parcurs de cei care au acceptat-o.

Din acest punct de vedere eu cred ca iti poti promova si creativitatea/originalitatea. Astfel incat pe langa link-uri sa beneficiezi si deĀ cititorii care au apreciat stilul sau ideile tale.

Nu in ultimul rand, #leapsa este o modalitate de apreciere din partea ta pentru cei carora le-o trimiti. Nu prea poti trimite la totĀ blog-roll-ul, asa ca faci deja o selectie atunci cand alegi destinatarii.

Si leapsa merge mai departe la nominalizatii ultimei editii de Blog and Roll si catre cine mai doreste s-o preia.

Mentionez ca este un link indirect, deoarece ar fi cam mult sa pun vreo 20 de link-uri la sfarsit, unul dupa altul. Dar cum link-urile exista inĀ articolul de Blog and Roll nu se pierde nimic din promovare.

In plus, ii atentionez pe destinatari si cu un comentariu la articolele respective,Ā spunandu-le despre existenta lepsei.

Asadar au de castigat si din link-uri si din comentarii šŸ™‚

Va doresc sa aveti parte de lepse interesante!

Update:
Despre #leapsa a scris siĀ Emil Calinescu.

Alte idei despre leapsa ca modalitate de promovare mai gasiti pe blogul lui Horea Badau, dupa cum a promis autorul.

O pledoarie pentru guest-posturi gasiti laĀ Emil Calinescu.

Tags:

14 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.