Voi unde petreceti Pastele?

Voi unde petreceti Pastele? Pana cand imi spuneti, sa va zic cum planuiesc eu. Anul trecut am petrecut Pastele la tara, cu familia. Anul asta cu o „familie mai extinsa” vom merge in localitatea Horezu din judetul Valcea.

Voi unde petreceti Pastele? Eu la Horezu

Voi unde petreceti Pastele? Eu la Horezu

Inainte de a cauta informatii turistice despre Horezu stiam ca este o zona cunoscuta pentru ceramica de Horezu, de unde vine si vestitul Cocos de Hurez.

Cocosul de Horezu

Mai stiam ca localitatea este construita in jurul Manastirii Horezu. Despre care am aflat acum ca este construita in stil brancovenesc, fiind cea mai de seama ctitorie a domnului Constantin Brancoveanu. Manastirea adposteste peste 300 de carti si manuscrise de o valoare inestimabila. Si apartine patrimoniului UNESCO, fiind singurul loc/monument din Oltenia aflat in acest patrimoniu.

Mai multe informatii geo-strategico-turistice am gasit pe internet. Asa ca strategie si locatie sa va spun ca Manastirea Horezu se vede foarte bine de la balconul pensiunii unde vom fi cazati.

Manastirea Hurezi vazuta de la Pensiunea Taco

Mai multe imagini gasiti pe site-ul pensiunii Taco.

Pare un loc potrivit pentru petrecerea Pastelui, voi scrie mai multe impresii la revenire. Pana atunci sa speram ca si vremea va tine cu noi.

Gata, v-am spus destul despre mine. Voi unde petreceti Pastele?

5 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.