Proiect Postez si Plantez

Am vorbit mai demult despre un proiect interesant. Tu scrii despre o  anumita initiativa verde, iar ei planteaza un copac pentru tine. Ideea este simpla si OK. Mai putin OK faptul ca nu mi-au raspuns daca au plantat sau nu, asa cum ziceau. Asa ca am imaginat singur un proiect postez si plantez 🙂 Pe care sa pot sa-l controlez.

Proiect Postez si Plantez

Proiect postez si plantez

Daca „EI” n-au facut nimic, ma gandesc ca ar fi cazul sa facem „NOI”. Iar aceasta actiune postare-plantare sa se intample in comunitatea noastra, astfel incat sa participam/beneficiem direct.

Plecand de la aceasta idee, voi prezenta un proiect in cadrul Craiova BlogRoll, in care vreau sa implic:

  • ONG-uri locale,
  • Firme,
  • Blogosfera locala.

Am incercat sa mediatizez aceasta idee la nivel national. Am cerut si parerea unor experti in CSR si astept raspunsuri ok. Cred insa ca un proiect-pilot inceput la Craiova ar fi solutia. Pana la urma cel mai bun exemplu este acela pe care il dai tu. Iar orice drum incepe cu primul pas. De ce sa nu facem noi primul pas pe plan local?

Mai ales ca la Craiova BlogRoll se pot pun la aceeasi masa si ONG-uri si bloggeri si firme. Craiova BlogRoll #4 are loc Miercuri, 20 Iunie ora 19, in sala de conferinte a Restaurantului Vivaro – Brazda lui Novac – Complex Simplon.

Daca aveti nevoie de detalii suplimentare, va stau la dispozitie.

Reiau si rolul celor 3 „actori” principali ai proiectului:

  • Firmele interesate de promovare prin actiuni de CSR sunt cele care asigura bugetul actiunii si beneficiaza de mediatizare locala,
  • ONG-urile se ocupa de buna desfasurare a proiectului (cumparare pomi si unelte necesare, identificare locatii, obtinere aprobari),
  • Bloggeri mediatizeaza actiunea, dar participa si la plantare si la gasirea sponsorilor.

Preconizez sa avem prima „implicare” in toamna, in sezonul optim pentru plantare. Pana atunci astept parerile si sugestiile voastre. Si sa ne apucam de treaba!

Spor plantator!

6 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.