Cititul este sănătos

Cititul este sanatos, guest post by K. Roberto. Tu ce parere ai?

cititul este sanatos

Cititul este sanatos

Cititul cartilor este la fel de sănătos ca şi alergatul prin parc. Ne hrăneşte mintea, precum mâncarea stomacul…

Indiferent că sunt cărţi de poezii, cărţi erotice sau pur şi simplu o revistă (dar nu tabloid). Important este să nu neglijăm cititul. Pentru că o minte hrănită este o minte deşteaptă!

Din lipsa timpului sau alte motive care mie mi se par neserioase, foarte mulţi oameni nu citesc. Luni, chiar ani de zile nu iau o carte in mana. Timpul lor este dedicat pentru altceva si aleg ocupaţii (ale timpului) care mai mult dăunează.

Intenţionez să dezvăluim nişte argumente (împreună cu tine) cât mai bune, astfel incât sa putem încuraja omul să citească. Si să înţeleagă că cititul chiar este sănătos. Prin urmare să acorde importanţă sănătăţii sale, încurajând totodată lectura

Poate că nu fiecărui om îi place să citească anumite cărţi gen SF sau aventuri, dar am putea să-i recomandăm carti utile. Care-l interesează pentru simplu fapt că învaţă exact ceea ce simte el că are nevoie.

Tinerii, de exemplu, sunt atraşi de calculatoare si pot fi încântaţi să înveţe cum să folosească anumite programe, gen Photoshop.

Foarte multe persoane, de îndată ce au terminat o şcoală nu mai citesc deloc. Atunci lectura era obligatorie şi, chiar si aşa, puţini citeau.  Si mai rau, poate de ani de zile nu au mai scris nimic de mână cu pixul sau creionul. Pai cu apariţia calculatoarelor, tabletelor şi restul device-urilor, nici macar nu mai scriem.

O altă metodă prin care am putea să le facem atractiv citiul, ar fi prin intermediul cărţilor electronice. Direct de pe eReader sau tabletă. Iar ca să le demonstrăm că merită să citească, le putem oferi o mulţime de argumente. Precum că cititul este sănătos, ne face mai deştepţi pentru că activează funcţiile creierului. Acumulăm astfel mai multe cunoştinţe şi un vocabular mult mai dezvoltat. In final beneficiem de o gândire mai bună.

Concluzie

O carte bună  poate reduce chiar şi stresul. De ce să alegem o ţigară pentru reducerea lui?

Şi bineînţeles lista poate continua, mi-ar plăcea să enumeri şi tu câteva argumente in favoarea lecturii. Cum să facem cititul atractiv? Pentru a încuraja lectura, te invit să distribui acest articol prin butoanele de share de mai jos!

Spor cititor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.