Tot despre ciocolata

Ca tot vorbeam azi despre bucatica de ciocolata din intervalul 09:00 – 11:00, am tot insistat pe ingredientele ciocolatei naturale. Asa ca azi e tot despre ciocolata.

Tot despre ciocolata neagra pentru noapte alba

Tot despre ciocolata

Pana acum am vorbit despre ciocolata din punct de vedere al ingredientelor. Din acest punct de vedere, cu cat este mai multa cacao, cu atat este o ciocolata mai adevarata. Daca e mai mult zahar, aia nu mai e ciocolata ci zaharata 🙁

Iata ca pana la urma si din punct de vedere al E-urilor tot ciocolatele cu continut mare de cacao sunt mai curate. Pana ala urma e si logic. Cu cat sunt mai multe ingrediente pe langa cele legate de cacao, cu atata mai multe sansa sunt sa fie E-uri.

Va invit sa faceti o E-verificare si sa vedeti unde se incadreaza ciocolatelor voastre preferate.

Pana atunci va spun ca Doctorul Mencinicopschi ne recomanda ciocolata care are cel putin 70% cacao. Daca ma intrebati pe mine, prefer de departe Heidi Dark Extreme cu 85% cacao. Nu mult, o patratica, maximum 2 dimineata in intervalul 09:00 – 11:00. Am mancat si ciocolate cu procente de peste 90% cacao, dar nu mi se par la fel de echilibrate. Deci 85% cacao este procentul meu preferat in ceea ce priveste cea mai buna ciocolata.

Spor si sanatate!

4 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.