In al 12-lea ceas… 12 plante

Macar in al 12-lea ceas sa ne gandim la sanatate. Va propun 12 plante.

12 plante

Mancarea noastra cea de toate zilele

Asa de mult ne-am departat de natura si de produsele naturale incat macar in al 12-lea ceas ar fi bine sa ne revenim.

Mancarea noastra de azi contine atatea chimicale si produse de sinteza incat nu mai este loc pentru ingrediente naturale. Produsele de sinteza sunt mai ieftine, au un termen de valabilitate mai mare si sunt mai usor de obtinut. Dar pe de alte parte sunt produse „moarte” din punct de vedere nutritiv. Adica mancam, dar nu ne hranim. Iar acest lucru ne forteaza sa mancam mai mult si sa devenim dependenti de anumite obiceiuri alimentare gresite.

Putini stiu ca  organismul uman nu recunoaste produsele de sinteza, in schimb are disponibilitate maxima pentru produsele naturale. Ce inseamna aceasta bio-disponibilitate? Inseamna ca inteligenta naturii este mai puternica decat combinatiile pe care le facem noi. Da, atunci cand mixam produse de sinteza, conservanti, amelioratori de gust si organisme modificate genetic (OMG). Oh My God, macar daca am sti care sunt efectele pe termen lung ale acestor „inventii” si tot ar fi ceva.

De aceea apreciez tot ce este natural. O dovada este blogul meu natural si verde, care este si o extensie a stilului de viata cat mai apropiat de natura. Pentru ca ma intereseaza sanatatea si nutritia, am aplicat in viata de toate zilele informatiile invatate la cursul de nutritie.

Le-am adunat la informatiile sanatoase pe care le detineam deja despre alimentatia naturala. A rezultat al treilea an consecutiv in care n-am mai gustat vreun medicament.

12 plante pentru al 12-lea ceas

Apreciez suplimentele nutritive naturale, principalul avantaj al acestora fiind bio-disponibilitatea si lipsa efectelor secundare. Atentie, exista si suplimente alimentare de sinteza, eu vorbesc numai despre suplimentele alimentare naturale.

Recomandarea mea este ca intotdeauna cand aveti de ales intre un produs de sinteza si unul natural sa alegeti inteligenta naturii. Asta chiar daca produsele naturale sunt mai scumpe.

Daca este vorba despre un produs natural care contine chiar mai multe plante la  un loc, cu atat mai bine. Cititi care sunt beneficiile pentru sanatate ale celor douasprezece plante: Salcie, Migdal, Mesteacăn pufos, Tei argintiu, Coacăz negru, Magnolie, Ghimbir, Soc, Urzica, Orz verde, Stejar si Ginkgo Biloba. Si apoi mai vorbim.

In concluzie, la provocarea campaniei BlogalInitiative de a explica unui nehotarat de ce acesta este un produs natural si benefic pentru sanatate, as raspunde prin exemplul personal.

Consum suplimente naturale si sunt sanatos, ceea ce va doresc si voua!

Spor si sanatate!

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.