Vacanta si schi la Straja 2013

Merg iarna la Straja pentru vacanta si ski de ehehehei… De pe vremea cand in afara de Montana si Straja Veche mai erau 2-3 cabane in zona. Pe vremea aia ne caram apa cu un bidon mai mare. Iar daca bagam un termoplonjon in priza cadea curentul la toate cele 3 cabane.

Vacanta si ski la Straja

Asta era prin ’90 cand eram studenti. Intre timp s-au construit zeci de cabane si vile, iar Straja a devenit o mica statiune din ce in ce mai cautata.

Vacanta si ski la Straja

In ultimii ani investitiile in echipamente au inceput sa se simta. S-a pornit cu cartelele pentru teleschi. Anul trecut erau deja tunuri de zapada, dar nu prea era apa. Anul acesta a fost apogeul. Apa suficienta si tunuri de zapada destule astfel incat partiile au fost intr-o stare mult mai buna.

Iar treaba cea mai tare este telegondola.

telegondola Straja

Cu partia aferenta de circa 3 km de sub telegondola.

partie pe sub telegondola

Cu aceasta partie Straja incepe sa devina cu adevarat destinatie pentru schi. Iar dupa ce se va uni partia de sub telegondola cu cele doua partii existente sub numele de 3 si 5 va fi si mai bine.

Mai sunt si alte investitii la rand, insa cred ca pentru iarna viitoare ar trebui sa se rezolve problema parcarii. Straja a devenit neincapatoare in aceasta iarna si locurile de cazare au fost ocupate la maxim. Nu-i mai punem la socoteala pe cei care veneau doar pentru o zi de schiat si n-aveau nevoie de cazare. In schimb de parcare da ­čÖé

Cazare si mancare la preturi ok

Sunt preturi decente pentru schi la Straja. Cazarea OK si mancarea super la Vila Alpin unde am fost eu.

Inchirierea unui echipament complet te duce la 20-25 Ron/zi, o urcare cu telegondola este 10 Ron iar o urcare cu teleschiul in jur de 3-4 Ron. Sunt preturi mai mici pentru copii si la echipamente si la telegondola. Iar pentru grupuri sau pentru mai multe zile sunt reduceri si la cazare si la inchiriere de echipamente.

In concluzie am avut o super-vacanta!

vacanta si ski la Straja

Va las cu mai multe imagini de la Straja.

Prin acest articol doresc sa adaug si eu un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România. Prietenii de la Ghiduri Turistice impreuna cu agentia de turism Turist Center ne indeamna sa promovam frumusetea tarii noastre România!

Spor(t) si sanatate!

4 Comments

  1. Marlene

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.