Vinerea fara cuvantul carne

Stiti deja ca la mine pe blog gasiti si Aloe Vera, dar si Miercurea este fara carne.. De obicei, Vineri recomand articole. Acum e timpul pentru o recomandare sanatoasa: Vinerea fara cuvantul carne.

Vinerea fara cuvantul carne

Chiar daca vinerea nu postez meniul fara carne, fara carne mananc 2 zile in fiecare saptamana. De obicei Miercuri si Vineri, insa daca e vreun eveniment special, poate fi Miercuri si alta zi. Dar indiferent daca a doua zi fara carne e Vineri sau alta zi, nu postez meniul. Azi am sa fac o exceptie partiala si am sa postez un pic din meniu. Din doua motive legate intre ele 😉

Primul este ca am vazut ca inititativa unei zile fara carne incepe sa prinda si in Romania.

Al doilea motiv are legatura cu meniul de pranz de acum mai bine de 1 an, cand la miercurea fara carne 14Dec2011 v-am spus cum fac eu salata tricolora iarna, din rosii conservate vara 🙂

punem si ceapa la Vinerea fara cuvantul carne

Ei bine, dintre rosiile pe care le-am pregatit in vara lu’ 2011, un bidon s-a ratacit prin dulap si l-am gasit abia ieri.

Dupa cum vedeti din imaginea de inceput, rosiile arata la fel de bine ca si acum un an. Iar la gust va garantez ca sunt delicioase.

Proaspat ca Aloe Vera

Nu le-am pus Aloe Vera ca sa se pastreze mai bine sau sa intinereasca. Dar am folosit bidoanele de Aloe Vera Gel pentru a conserva rosiile.

Stiam ca gelul de Aloe Vera se oxideaza foarte repede si-si pierde proprietatile terapeutice daca nu este corect stabilizat si bine pastrat. Din acest motiv la Forever extragerea gelului se face chiar pe plantatie in decurs de 2 ore de la recoltarea frunzelor de Aloe.

Dupa stabilizarea naturala cu vitamine gelul se imbuteliaza in bidoane. Nu orice bidoane, ci triplu-stratificate pentru a evita actiunea daunatoare a luminii si a razelor ultraviolete.

Ei bine, am folosit bidoanele triplu stratificate de la Forever pentru conservarea rosiilor. Si eram sigur ca si dupa atata vreme s-au pastrat foarte bine.

ambalaj triplu-stratificat

Meniu de weekend

Ca sa revin la meniul de vineri de la pranz, azi am diversificat si am combinat rosiile conservate cu ridiche neagra, ulei de masline si marar uscat.

Vinerea fara cuvantul carne

A rezultat o salata usor de preparat, de care sunt super-triplu-incantat.

Pofta buna fara carne!

4 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.