Capitala Culturala Europeana 2021 RO

Capitala Culturala Europeana 2021 RO
Despre Craiova Capitala Culturala Europeana 2021 v-am mai spus, iar ultima data v-am supus atentiei videoclipul de prezentare Craiova IntenCity.

Prezentarea video nu este singura din seria IntenCity, prima parte fiind prezentata cu ocazia Galei SuperKombat gazduita de Craiova in 2012 si transmisa in 90 de tari.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tlrjpkEf9G4]

Din punctul meu de vedere este un pas inainte, dar si la al doilea clip de prezentare ar mai fi loc de imbunatatire, mai ales la partea „vocala”.

Pana vine titlul mai este, pana atunci trebuie sa ne placa organizarea 🙂 Deocamdata institutiile de cultura s-au organizat in Asociatia Craiova Capitala Culturala Europeana 2021.

Pe site-ul Primariei Craiova exista un banner spre asociatie, insa mi-as dori ceva mai mult decat o pagina de Facebook. De exemplu Cluj Napoca are o pagina web dedicata, realizata intr-un mod profesionist. Sunt sigur ca se poate si la noi 🙂

Si daca se doreste strangerea tuturor fortelor locale, pornind de la institutii si ajungand in online, nu cred ca ar trebui ignorati locuitorii Craiovei, mai ales ca sloganul cu care s-a inceput seria IntenCity a fost „What`s the city, but the people?

A propos de titlu, in alte orase logo-ul pentru Capitala Culturala Europeana 2021 va fi desemnat de locuitori, dupa ce in prealabil vor fi selectate mai multe variante de catre un juriu de specialitate.

La noi vad ca se promoveaza deja intens chestia cu IntenCity. Nu zic ca-i rau, spun insa ca ar trebui angrenati cumva si craiovenii in construirea unui logo, slogan sau imagine a Craiovei.

La lucruri bune sa mai adaugam inaugurarea Mall-ului cultural, asa cum a fost denumit.

Lucrurile se misca, unele miscari le vedem si noi, dar nu suntem singurii care se uita spre titlul de Capitala Culturala Europeana care va fi atribuit Romaniei in 2021.

Sunt 10 orase care-si doresc aceasta titulatura: Alba Iulia, Arad, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Sfantu Gheorghe si Timisoara, iar aplicatiile pentru ECOC 2021 se depun in 2015.

Spor castigator!

Update: Va place noul logo CCCE2021?

logo CCCE2021

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.