Resedinta mea de vara este LOCO la tara :)

Am copilarit la tara si pentru mine vacanta insemna sa stau Loco 2 luni la bunici. Timp in care sa merg la pescuit, sa calaresc tot timpul bicicleta si sa mananc bunatati din gradina. Asta se intampla in epoca de aur, cand in sat aveam o Alimentara si un MAT (birt). In rest totul se producea in gospodarie, pentru ca oricum nu era de gasit la magazine.

Amintiri din copilarie

La alimentara gaseai biscuiti si eugenii (probabil si altele, dar care nu ma interesau). Stiu insa ca uleiul, otetul si zaharul se dadeau pe lista. Faina si malai avea fiecare din productie proprie, dar trebuia sa te duci la moara sa macini.

Un pui sau o gaina din curte se taia doar in weekend, in rest mancam ce crestea prin gradina. Si pestele prins la pescuit. Cred ca de-atunci am ramas cu pofta pentru peste proaspat, pe care l-as manca dimineata, la pranz si seara 🙂

Frumoasa copilarie am avut, n-aveam treaba cu televizorul. Calculatoare si mobile nu erau nici in cartile SF 🙂 Iar de bagat in casa nu ne baga nici caldura de la pranz (a propos, nu era asa de cald ca acum).

De-atunci a tot trecut timpul, a venit randul Dariei mele sa se duca la tara. Dar nici vremurile si nici situatiile nu mai sunt la fel. Bunicii nu mai sunt, a venit randul parintilor mei iesiti la pensie sa stea in casa bunicilor in timpul verii si toamna.

Lumea satului a imbatranit, tinerii au plecat la oras sau in alte zari. Au ramas in majoritate persoane de varsta a treia, care se bucura de micuta pensie. Vremurile din copilarie s-au dus, nu mai pot toti sa-si asigure din gospodarie strictul necesar.

Viata la tara

Targul saptamanal este un eveniment foarte important in viata satului. Acolo gasesti (aproape) tot ce-ti trebuie pentru traiul rural. Dar este intr-o singura zi a saptamanii 🙂 Bineinteles ca acum sunt mai multe magazine sau mai multe carciumi. Si mai multe produse pe care poti sa le cumperi decat pe vremea copilariei mele. Insa nu exista un magazin in care sa le gasesti pe toate.

Cateodata berea este mai scumpa decat la Craiova. Si sortimentele mai rare, dar asta-i viata la tara. Nu mai spun ca sunt si situatii in care trebuie sa mergi la oras ca sa cumperi ceva. Sau sa-ti aduca rudele si vecinii care vin din oras.

Ca tot am zis de pescuit, ace, plute si undite tot de la Craiova imi cumpar si-acum. Ca sa nu mai spun ca de multe ori si momeala (rame si viermi) ii aduc tatalui meu din oras. Si de fiecare data, inainte de a veni in weekend la tara sun sa intreb daca mai au nevoie de cate ceva din Craiova.

Ce-ar fi daca ai avea totul Loco?

In aceste conditii cum i-ar sta unui magazin universal #cudetoate in mediul rural? Cum ar trebui sa fie si ce-ar trebui sa gasesti acolo?

Profi Loco

Ei bine, de azi brandul LOCO marcheaza intrarea pe piata a noului concept PROFI pentru zonele rurale. Debutul se face in 11 magazine la Panticeu (Cluj), Aghiresu Fabrici (Cluj), Matca (Galati), Odobesti (Vrancea), Balan (Harghita), Tinca (Bihor), Segarcea (Dolj), Miercurea Nirajului (Mures), Lovrin (Timis), Gataia (Timis) si Anina (Caras Severin).

Cele aproximativ 2500 de produse vor fi adaptate nevoilor zonelor rurale si cerintelor locale, cuprinzand o serie de unelte si scule, butoaie, articole de gradina (furtun, galeata, sfoara),  textile, menaj si sticlarie. Pe de alta parte produsele care se gasesc in mod traditional in zonele rurale (lactate, branzeturi, legume si fructe) vor avea o gama mai restransa, iar furnizorii pot fi chiar producatorii locali.

De fapt 80% din ceea ce se vinde in reteaua LOCO PROFI provine de la producatori romani.

Profi Loco in mediul rural

Profi LOCO si-n Segarcea

Printre primele 11 magazine LOCO deschise se numara si cel de la Segarcea din judetul Dolj. Adica un magazin aflat la circa 30 de kilometri de locul unde mi-am petrecut copilaria.

Pentru Segarcea acest lucru inseamna ca intre 11 si 15 persoane vor fi angajate cu carte de munca, reteaua PROFI ajungand la aproape 8000 de angajati. PROFI este al 15-lea mare angajator din Romania si reteaua cu cea mai mare extindere din Romania. Pana la sfarsitul anului 2016 vor fi 500 de unitati PROFI in toata tara, intre acestea fiind incluse si magazinele LOCO.

Pentru cei care vor trece pragul magazinelor LOCO PROFI exista numeroase avantaje.

Avantaje Profi LOCO

Persoanelor de peste 60 de ani care decid sa isi faca gratuit un card de fidelitate PROFI li se ofera in fiecare Miercuri cate un alt produs cu o reducere de pret substantiala. In timp ce in fiecare zi de Marti, in cadrul promotiei “Card oferta”, detinatorii de card PROFI, indiferent de varsta, se pot bucura de anumite produse care la un pret mult mai mic.

Ca de altfel in intreaga retea, la LOCO se regasesc si 10 produse cu adaos comercial zero, produse de baza, cum ar fi faina, ulei, oua, si altele.

PROFI le pune in vanzare la pret de achizitie, oferindu-le ca pe o contributie sociala pentru comunitatile in care activeaza.

Cum vi se pare conceptul LOCO PROFI?

Spor LOCOmotor!

Update:

Daca nu m-ati crezut cu frumusetea vietii la tara, revin cu cateva imagini actualizate.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.