Incepe Festivalul Shakespeare 2016

Incepe Festivalul Shakespeare 2016
Credit foto Maiko Miyagawa
Daca in ultimul timp ati vazut foarte multi asiatici prin Craiova, prin centru, restaurante sau in preajma hotelului Ramada Plaza, sa stiti ca nu este invazie ­čÖé Sunt doar cei aproape 80 de artisti japonezi cu care debuteaza Festivalul International Shakespeare la Craiova.

Azi la ora 19:00 are loc deschiderea oficiala a Festivalului International Shakespeare iar de la ora 19:30 in sala Amza Pellea se joaca spectacolul Richardal II-lea prezentat de Teatrul Saitama din Tokio (Japonia) in regia lui Yukio Ninagawa.

Richardal II-lea - Teatrul Saitama din Tokio
În pauza spectacolului vor fi vernisate mai multe expozitii:
  • Expozitia de postere si carte SHAKESPEARE – 400, realizata cu concursul Institutului Shakespeare de la Stratford-upon-Avon si Universitatii din Birmingham (Marea Britanie)
  • Expozitia de picto-impulsuri ,,SHAKESPEARE AD INFINITUM” a artistei Oana Maria Cajal din Montreal (Canada)
  • Expozitia LUMEA LUI SHAKESPEARE a artistei Miruna Budisteanu
  • Expozitia COSTUMUL ELISABETAN realizata de Studentii Departamentului de Scenografie de Teatru de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti coordonati de Prof. univ. Stefania Cenean.

Vizionare placuta!

Update:

Chiar daca n-ati mai prins bilete la spectacol, piesa Richard al II-lea va fi proiectata pe un ecran exterior pe Esplanada Teatrului National Marin Sorescu.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.