Vinu-n bucate la Tezaur de gusturi pe 31 Mai si 1 Iunie

Ca vinu-n bucate iubesc weekendul asta. Probabil stiti povestea cu nume asemanator, dar nu stiti toata povestea mea 🙂

Ca vinu-n bucate

Am fost de curand la Dolju-n bucate, iar mai intainte am revenit la Revino. Un eveniment a fost la Craiova pe la pranz, celalalt in Bucuresti pe timp de weekend. Am reusit sa le savurez pe ambele, iar acum ma pregatesc de un eveniment 2 in 1.

Dar stati sa va explic ingredientele, ca sa intelegeti intregul.

Despre Dolju-n bucate v-am mai spus pe nemestecate 🙂 Mai cu raci oltenesti, mai cu alte bunatati, este un eveniment de neratat. Acum n-a mai fost un eveniment dedicat racilor, dar tot am gasit pe la bechetenii mei 🙂

V-am lasat si poze cu bunatatile, ca nu trebuie sa ma credeti doar pe cuvant, ci si pe imagini.

Revino este un eveniment dedicat vinului, care in ultimii ani s-a dezvoltat in 2 sesiuni diferite. In primavara este Revino pur si simplu, iar in toamna savuram Revino Gastronomic.

Imi place evenimentul de primavara, pentru ca este deschizator de drumuri vinicole. Nu mai zic ca dupa pandemie a fost primul targ de vinuri la care am participat. Insa si mai mult imi place varianta gastronomica din toamna.

Pana-n toamna insa, am dat un interviu de primavara in limba romana, ucraineana si engleza 🙂

https://www.facebook.com/anastasiia.tambovtseva/videos/1420875672286122

Insa mai stau si prin Craiova, pentru ca au inceput si la evenimentele gastronomice. Mai intai a fost Wine Tonic Festival, apoi a venit si Craiova Capitala Gastronomica Est-Europeana.

Craiova gastronomica de toamna si de primavara-vara

Anul trecut am sarbatorit 1 Decembrie in a doua zi a evenimentului Craiova Capitala Gastronomica Est-Europeana.

Tot asa, va las si imagini pe incredere 🙂

Am savurat de toate, bunatati, vinuri, workshopuri, conferinte si lansari de carte.

Acum, pe 31 Mai si 1 Iunie ne pregatim de varianta gastronomica sub motto-ul Tezaur de gusturi.

vinu-n bucate la Tezaur de gusturi

Ca sa rezum in cateva cuvinte, avem asa:

  • 14 crame, dintre care 9 oltenesti (hai noroc si sa traiesti),
  • producători artizanali din EconomieRurala.ro cu brânzeturi, produse din carne si delicatese din peste,
  • ulei de masline grecesti multi-premiat, produs de o firma craioveana,
  • bunatati pregatite de LIA – Liceul de Industrie Alimentara din Craiova,
  • Masterclass de praz & vinuri din soiuri romanesti” sustinut de Chef Ciprian Nicolescu (Ellipse City Restaurant by Ramada Plaza) si Cezar Ioan – Vinul.ro,
  • Conferinta “Turismul enogastronomic si cultural si dezvoltarea locala”, cu studiu de caz din Bulgaria vecina,
  • Conferinta nationale “Gastronomia – cu bune, cu rele”, la editia #10, avand tema „Brandul Oltenesc in HORECA si Retail”.

In speranta ca v-am facut curiosi, va fac si programul gastronomic de Zilele Craiovei la Ramada Plaza:

  • Sambata, 12:00 : 19:00,
  • Duminica, 11:00 – 13:00

Spor savurator!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.