Miercurea fara carne de Sfantul Andrei

Daca asa s-a nimerit Sf. Andrei intr-o zi de miercuri, l-am sarbatorit la Miercurea fara carne.

Pentru de dimineata am mancat in 2 reprize. In prima parte am mancat putin si consistent, pe motiv de crosul toamnei.

Nu puteam sa alerg cu burta plina dar nici sa merg nemancat la alergare pe un asemenea frig. Asa ca am mancat 2 oua fierte moi.

oua fierte moi

Stiu de la cursul de nutritie ca ouale sunt proteine de buna calitate si reprezinta o mancare consistenta. Ouale fierte moi sunt usor digerabile, tocmai bune inainte de alergare.

Dupa alergare am completat micul dejun cu icre de hering, gogonele si dovleac la cuptor.

icre, gogonele si dovleac

Am mai adaugat si un paharel de visinata facuta in casa, asa de incalzire dupa frigul de la alergare.

La pranz am bagat o ciorba de praz cu cartofi. De obicei mananc ciorbele de legume reci, dar pe vremea asta am preferat o ciorba fierbinte.

ciorba de praz

Pentru seara profit de ultimele legaturi de ceapa verde de la tara si-am facut salata orientala. Am mai adaugat masline de Thassos si-un ou fiert, lamaie si ulei de masline. La final am presarat un pic de piper roz si gata minunatia.

salata orientala

Mai pe seara merge si un vin fiert, daca ne miscam cu talent la o plimbare prin oras. Daca nu, merg si niste struguri negri ca sa nu pierd portia de resveratrol. Veti vedea si voi cand apar pozele 🙂

Pana atunci… Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.