Am mai prestat cu conopida pane la Miercurea fara carne. Iar azi avem soufle de conopida. Am vazut din comentarii ca-i seceta la retete cu conopida si-am zis sa completez seria. Dar pana atunci sa vedem meniul zilei.
Pentru de dimineata am avut salata de vinete si placinta cu branza si spanac.
Salata de vinete e de-aia facuta in casa. Adica am luat vinetele la vremea lor, le-am copt pe aragaz, le-am curatat si le-am congelat. Acum le-a mai adaugat doamna mea ceapa si ulei si le-a readus la viata. Si-n meniu.
Cu placintele a fost mai usor. Le-a luat din magazin gata facute si le-a bagat la cuptor. Am mai adaugat 2-3 masline de Thassos si asta a fost micul dejun. Bine, am mai adaugat si 2-3 masline 🙂
A propos, voi ce mancati dimineata? Bineinteles daca aveti obiceiul asta.
La pranz am savurat o supa crema de dovlecei. Yam-yam!
Pe cat de usor e de facut, la fel de usor dispare din farfurie. Noroc ca am imortalizat-o inconjurata de crutoane si condimente grecesti. Mie mi se pare o inventie minunata asta cu supa crema. Usor de facut, varietate de feluri si daca mai pui crutoane sau branza e deja minunatie.
Soufle de conopida cu branza si marar
Am ajuns si la soufle de conopida. Este o reteta mai sanatoasa decat conopida pane in sos de bere care se prajeste. Si mai gustoasa decat salata de conopida fiarta. Cred ca este un compromis „conopidic” perfect pentru masa de seara. Ceea ce va doresc si voua.
Mie imi place sa mananc soufle de conopida ori abia scos din cuptor, cald si aburind, ori rece la temperatura camerei. Asta-i avantajul mancarurilor de legume, pot fi mancate si calde si reci. Dezavantajul ar fi ca dispar foarte repede 🙂
Voi ce bunatati, calde sau reci, ati savurat azi?
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei