Dovlecei cu masline, sticks & pasta la Miercurea fara carne

Am mai avut la Miercurea fara carne si pasta de masline si sticksuri de dovlecei, dar nu dovlecei cu masline in acelasi timp.

Dovlecei cu masline, sticks & pasta

V-am spus deja ca am fost la degustare de bunatati grecesti la Eliada. N-am plecat cu mana goala, ci cu 2 borcane de pasta de masline. Pasta de masline am mai avut in program, dar era o crema simpla, de masline verzi, Kalamata sau negre.

Acum este vorba despre ceva gourmet, pasta verde este de masline, cu rosii uscate si ardei.

pasta de masline Halkidikis

Iar cealalta, cea care m-a convins la degustare, este pasta de masline cu manatarci si rosii uscate.

pasta de masline Kalamata

Le-ati vazut separat in borcanele, iata-le si amestecate.

dovlecei cu masline in forma sticks and pasta

Am completat farfuria cu sticksuri de dovlecei cu branza cremoasa cu mucegai, ca sa fie contrastul mai mare si gustul mai bun.

sticksuri de dovlecei fara masline

Ce mai lipsea din decor? O mana de pastai fierte, facute salata cu un pic ulei de masline, zeama de lamaie, otet balsamic si condimente.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 cred ca bag ultima tura de visine din pom, cu ciocolata neagra 85% cacao. De Miercurea viitoare cred ca trec pe caise, ca visinele sunt pe terminate.

visine cu ciocolata neagra

La pranz inca nu stiu meniul, pentru ca sunt plecat departe, pe malul Dunarii la Cetate. Iar pe-acolo dau ispitele ocol, asa ca nu stiu cum ma voi descurca.

Am mai nimerit Miercurea la Cetate candva. Foarte bun ghiveciul, dar cand am vazut ditamai ceaunul cu ciorba de peste, s-a terminat programul. L-am adaptat la Miercurea fara carne rosie.

Nu stiam la ce sa ma astept la Cetate de Ziua Dunarii, dar cred ca am cobit cu experienta trecuta. Dar de data asta s-a nimeri Miercurea fara carne pana la capat.

Am mancat mai intai o ciorba de legume, in care am descoperit si dovlecei. Fara masline, bineinteles.

dovlecei fara masline in ciorba de legume

Iar pe urma am avut un ghiveci cu carne, din care am ales doar legume. Si aici am avut dovlecei, din nou fara masline 🙂 Am compensat cu castraveti murati si cu mamaliga 🙂

dovlecei fara masline in ghiveci

Atat s-a putut azi.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.