Saptamana trecuta am reluat la Miercurea fara carne o reteta de conopida pane din weekend. Azi va dezvalui o noua descoperire de weekend: pizza acasa.
Weekend de familie cu aroma de pizza
V-am mai povestit ca Daria este in primul an de facultate la Cibernetica – ASE. Asta inseamna ca acum revine la Craiova doar prin weekenduri, cand reintregim familia.
Si daca tot ne-am reunit, am zis sa bucatarim in familie. Ma rog, eu cu Monica am fost activi la bucatarit iar Daria la rontait 🙂
Ingrediente de Fan Branza
Dupa cum vedeti, am strans cateva branzeturi din frigider, coca gata facuta am luat-o din piata si asta a fost ipoteza de lucru.
Concluzia era sa vedem cum ne iese o pizza acasa in familie, fara stres dar cu multa veselie. Am zis fara stres? Exact de-aia n-am mesterit noi coca 🙂
Acum urmeaza demonstratia.
Fan Branza Mozzarella si Quattro Formaggi
N-am respectat exact reteta clasica de Quattro Formaggi. Dar daca am pus 4 branzeturi, Quattro Formaggi se numeste 🙂
Daca vedeti pe ambalajul ingredientelor concursul cu Mozzarella Gourmet, sa stiti ca s-a incheiat de mult.
Singura legatura a fost ca am urmarit videoclipul si ne-am dat concursul sa facem pizza acasa, usor si distractiv.
Poate ziceti ca Toni Delaco si colegul sunt profesionisti si voi nu sunteti. Ei bine, tocmai de-aia pun si versiunea mea de pizza. Iata ce pot face 2 maini dibace 🙂
Quattro Formaggi olteneasca
Mai intai am aruncat una bucata de coca pe faina ravasita pe masa.
Apoi Monica a facut rost de un bat magic. Batul asta a transformat coca in blat 🙂
N-am incercat sa invartim blatul pe degete ca in clip. Dar am invatat o smecherie ca sa nu rupem blatul cand il punem in tigaie.
Pur si simplu se ruleaza blatul pe facalet apoi se deruleaza in sens invers in tigaie.
Dupa ce s-a cuibarit in tigaia de pizza, l-am manjit cu sos de rosii pe post de toping.
In tot acest timp cuptorul ardea (de nerabdare) sa primeasca pizza.
A mai asteptat un pic pana cand am ras branzeturile, apoi le-am asezat in 4 gramezi.
Mozzarella Gourmet, Emmentaller, Grana Padano si Gran Bavarese.
Dupa ce am imprastiat gramezile branzoase am adaugat putina savoare locala. Praz vericule 🙂
Cuptorul intrase deja in trepidatii, asa ca l-am lasat timp de 15 minute sa se bucure de pizza Quattro Formaggi olteneasca.
Dar nici noi n-am pierdut timpul 🙂
Pizza cu Toni si pizza cu ton
In timp ce Quattro Formaggi se perpelea la cuptor, am trecut la a doua coca. Daria a poftit la pizza cu ton, asa ca am poftit sa vedem cum se face 🙂
Cam asa am facut si noi, mai putin faptul ca Daria n-a vrut sa punem si ceapa. Am pastrat insa Mozzarella si topingul de sos de rosii din prima reteta.
Din patriotism local, am pus totusi intr-un colt praz in loc de ceapa.
Intre timp Quattro Formaggi era gata pentru sesiunea foto.
I-am adaugat busuioc si rosii uscate, apoi am mai apucat sa tai cateva felii.
A urmat un moment de buluceala, feliile de pizza disparand ca prin farmec. Din acest motiv, cele 15 minute alocate in cuptor pizzei cu ton au parut mai lungi. Am mai alinat noi dorul cu bere, dar tot greu a trecut.
Ce-am invatat facand pizza acasa
In primul rand m-am convins ca poate fi usor si distractiv.
In al doilea rand, am descoperit cum se face o pizza cu blat normal si una cu blat crocant 🙂 Tava pentru pizza cu ton fiind mai mare, am intins blatul mai bine si a iesit mai crocant.
Se vede si din imaginea cu bucati crocante de pizza cu ton.
Ceea ce nu se vede este ca rapid am facut 2 pizza, rapid au disparut 🙂
Mozza fie cu tine daca cumva ai citit articolul „pe burta goala”.
Spor bucataritor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Ianolia
La mine cand e mama acasa nu se comanda pizza. Facem in casa, luam o bucata de aluat din piata si ies doua minunatii de pizza 😀
Daniel Botea
Pai exact asa a fost si la noi. Doar ca noi am fost pe post de mama si tata 🙂