Miercurea fara carne, cu conopida pane si bere

Bun venit la Miercurea fara carne intr-o zi insorita de toamna. Avem in meniu conopida pane si bere, branza Brie si sos de rodie dar si altele mai uzuale. De sezon sau de extra-sezon 🙂

Pentru de dimineata am avut paine pavé cu unt si branza Brie. Branza Brie este o branza cremoasa si cu coaja, mucegai alb si gust de ciuperci. Daca va place pizza Quattro Formaggi, sa stiti ca printre cele 4 branzeturi este si Brie. Mie-mi place, ca sunt Fan Branza 🙂

branza Brie cu sos de rodie

Peste unt si branza Brie am picurat sos de rodie, ca sa-mi aduc aminte de copilarie. Stati linistiti, nu mancam rodii pe vremea lu’ ceasca dar unt, marmelada si branza de casa cam bagam. Da, ati citit bine. Imi placea combinatia de dulce-sarat din branza si marmelada. Acum, sosul de rodie peste Brie imi aminteste de acel gust din copilarie.

La pranz am facut o combinatie clasica. Mancare de spanac peste care am aruncat oua ochiuri. S-o mananci din ochi, nu alta 🙂

oua ochiuri pe spanac

Stiu ca spanacul este extra-sezon. Dar ouale merg in toate sezoanele si se potrivesc la fix cu mancarea de spanac. Sa nu mai zic cat de mult imi plac ouale intregi in ciorba de spanac si verdeturi.

Conopida pane si bere. Crusta de bere

Seara ma asteapta o specialitate de sezon, descoperita recent pe net. A incercat doamna mea in weekend conopida pane si bere. De fapt numele complet este „conopida pané in crusta de bere”. Ne-a placut atat de mult incat am „recidivat” la Miercurea fara carne. Cam asa arata minunatia in bere imbalsamata 🙂

conopida pane si bere

Sa stiti ca e destul de „janghinoasa” incat sa mearga cu berea suplimentara din pahar.

Cred ca merg si niste castraveti murati langa, mai ales daca nu e conopida sarata. Sanatate curata! Ceea ce-mi doresc si mie si voua!

Pofta buna fara carne!

Cu usturoi va asteapta si Brindusa: ciuperci cu usturoi.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply