Puterea blogului si a exemplului personal

Am blog din 2008 dar in August 2010 m-am hotarat sa scriu zilnic. De atunci puterea blogului a crescut odata cu cele peste 4000 de articole. Multe, putine, atatea sunt si reprezinta tot atatea amintiri sau motive de bucurie.

Zilele trecute citeam la Manafu despre puterea blogului si m-am hotarat sa intru si eu in acest joc.

Puterea blogului se poate masura sau e nemasurata?

A propos de jocuri, de multe ori m-am duelat cu bloggerii in articole in cadrul unor concursuri blogosferice. Nu stiu cum au masurat sponsorii creativitatea dar cel putin in cazul meu, am masurat puterea blogului. Mai degraba am cantarit-o, atunci cand am castigat greutatea mea in branzeturi Delaco.

fan_branza

Am vrut sa dau un exemplu si am facut o fapta buna alaturi de World Vision. Pe care nu cred ca m-as fi gandit s-o fac, daca n-as fi avut blogul. In calitate de blogger am fost intr-o prima vizita cu World Vision, apoi blogger fiind, am castigat branzeturile.

Am castigat multe premii cu ajutorul blogului dar m-am oprit din „masurat” cand am depasit 100. Dar nu despre asta e vorba cand discutam despre puterea blogului.

Puterea blogurilor vine din puterea bloggerilor

Au mai fost cazuri in care mi-au zis cativa prieteni ca uitasera de anumite evenimente dar au vazut pe blog. Si au participat. Dar acum vreau sa va povestesc despre o altfel de participare.

Prin 2015, cand puneam la cale Asociatia Bloggerilor Olteni, blogoltenii au spus ce-si doresc sa facem cu asociatia. Ianolia a mentionat participarea la actiuni caritabile in contra-pondere la imaginea de „piscotari” cu care mai sunt asociati bloggerii. Si-am zis da, dar sa fie actiuni caritabile ale altor organizatii, nu ale noastre.

S-au aliniat planetele si la cateva zile de la discutia cu actiunile caritabile m-a abordat o bloggerita din Braila. Vavaly stia ca sunt sportiv din fire si m-a intrebat de ce nu alergam si la Craiova pentru Spitalul Copiilor. Dar eu habar n-aveam, deh, blogger informat. Mi-a spus ca sunt alergari caritabile in mai multe orase din tara iar Craiova nu se numara printre ele.

Am luat legatura cu organizatorii de la Asociatia 1 Leu si din Iunie 2015 alergam lunar in scop caritabil.

Om cu om, leu cu leu

La alergarile din prima Sambata din fiecare luna vin si bloggeri dar si craioveni fara blog. Fiecare alearga/merge/doneaza cat vrea, aceasta fiind si ideea intalnirii. Dar pentru ca nu toata lumea alearga, ne-am gandit si la alte actiuni pentru Spitalul Copiilor. Fiecare are cateva monede, prin pusculite, borcane sau buzunare. Am zis sa strangem 1 milion de monede pentru Spitalul Copiilor. 1 milion de monede la nivel national. La prima editie am ajuns aproape la jumatate din milionul de monede.

La editia a II-a mi-am propus ca la Craiova sa folosim puterea blogurilor si exemplele personale. Om cu om, leu cu leu, am batut moneda pe bloggerii care au adus „punguta cu 2 bani”. Ne-am propus sa strangem cel putin 4 kg de monede cu ajutorul bloggerilor. Am depasit de mult cantitatea propusa, dar urmarile mi-au depasit asteptarile. Vazand imaginile zilnice cu bloggerii si „pungutele cu 2 bani”, au inceput sa vina monede si de la alti craioveni.

Exemplul bloggerilor face puterea blogurilor

Cristi, colegul meu de liceu a vazut pozele cu bloggeri si ne-a adus monedele colectate de baietelul lui.

puterea blogului si urmarile sale

Anca ne-a adus monedele la cursul de poloneza.

Anca Dumitrescu

Andrei a dat o fuga cu masina pana la mine la serviciu ca sa aduca punguta cu banuti.

Andrei

Dupa ce a adus monedele din partea ei in calitate de bloggerita, Madalina a plusat si din partea site-ului 007 Sport.

Madalina 007 Sport

Camelia a strans monedele alaturi de Asociatia Allons-y.

Camelia Allons-y

Marina si colegii de serviciu au adunat 8,8 kg de monede.

Marina Baluta

Si exemplele continua pana pe 3 Decembrie, cand avem deadline la strangerea de monede in Craiova.

Dar cel mai mult m-a impresionat Nana Alexandra. Ea a fost printre cei 13 participanti prezenti la prima alergare de la Craiova.

prima alergare caritabila la Craiova

N-a fost singura participare, a venit de cate ori a putut. Aseara insa m-a impresionat. Stiam ca e studenta la medicina, dar nu stiam mai multe detalii.

Nana Alexandra

A adus 1,4 kg de monede in valoare de 33 de lei. M-a felicitat inca o data pentru initiativa si mi-a zis ca, din pacate, va ajunge mai rar. Pentru ca pleaca la Timisoara pentru rezidentiat. In timp ce o felicitam la randul meu, am aflat ca face rezidentiatul in pediatrie. Cum credeti ca se vor simti copiii de care va avea grija un om cu sufletul Nanei?

Dar ce credeti  ca e in sufletul meu daca de la exemplul bloggerilor s-au activat atatea persoane? Ei bine, cred ca puterea blogului sta in actiunile bloggerilor. Nu stiu cati dintre colegii de blogosfera au scris despre actiune, dar actiunea lor offline a contat.

Spor puternic!

P.S.

V-am zis la inceput ca am intrat in joc alaturi de Manafu. Povestea mea n-are legatura cu riscul sau cu curajul dar e legata de taria de caracter. Si de puterea exemplului personal.

Încă de la lansare, sub sloganul ”Pentru cei puternici”, Stalinskaya Vodka este alături de cei care care au curajul să riște pentru a transforma orice încercare într-o victorie, de cei al căror succes este alimentat de tăria de caracter. Anul acesta, Stalinskaya a împlinit 20 de ani.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.