Romania, victorie la Campionatul European. Cu Rusia!

Atunci cand ziceam ca ne asteapta un campionat european greu, nu credeam ca va fi si greu de urmarit. Prima victorie la Campionatul European ne-a tinut cu sufletul la gura.

Debut dificil intr-o grupa grea

Primul meci cu campioana Norvegia a fost sub semnul cifrei 2. 2 arbitre cu decizii anapoda, 2 aruncari in bara, 2 eliminari gratuite si 2 goluri diferenta.

Diferenta de scor n-a oglindit si diferenta din teren ci mai degraba diferenta facuta de arbitraj.

A fost si meciul de debut, in care fetele noastre inca n-au intrat in turatie. Azi m-am bucurat sa vad ca n-am mai avut un singur turn de control. In atac Cristina Neagu a fost ajutata de Eliza Buceschi. Inspirata alegere acestei imagini, Cristina si Eliza au fost principalele marcatoare ale Romaniei.

Romania la Campionatul European de handbal

Iar cand Eliza si Cris au fost blocate, a aparut de nicaieri Aneta Udristoiu. Piticu a fost zvarluga si-n atac si-n aparare. A recuperat mingi, le-a fortat pe rusoaice sa acorde 7 m si a confiscat mingea pentru un gol surpriza.

Dar prima victorie la Campionatul European din Suedia a fost castigata mai ales in aparare.

Victorie castigata cu apararea

Azi am avut o aparare foarte solida. Gabriella Szucs si Crina Pintea au fost zid de netrecut. Madalina Zamfirescu a fost foarte hotarata in minutele in care a jucat. Iar peste tot, dar chiar peste tot, Denisa Dedu a fost ministrul apararii. A si primit premiul pentru jucatoarea meciului. Bravo!

Denisa Dedu

Sursa foto

Cred ca multe nopti de-acum incolo va bantui Denisa cosmarurile rusoaicelor.

Sa fie doar prima victorie la Campionatul European, nu ultima!

Azi fetele noastre s-au dezlantuit si au invins Rusia dupa 20 de ani. Este o descatusare asemanatoare victoriei asupra Norvegiei, dupa 15 ani de insuccese. Sincer, Norvegia nu mai e ce a fost, daca e ajutata de arbitraj. Nu zic doar de meciul nostru, a mai fost unul memorabil cu Muntenegru.

Dar sa le lasam pe ele si sa trecem la fetele noastre. Vineri urmeaza meciul impotriva Croatiei, care pare cea mai slaba echipa din grupa. Eu cred ca Rusia face cu Norvegia cel putin meci egal. In aceste conditii fiecare victorie si fiecare gol conteaza.

Prima victorie la Campionatul European

Dar pana atunci, sa remarcam si galeria. Hai Romania!

Sursa foto

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.