Hotii striga hotii – o zicala romaneasca actuala

Hotii striga hotii este o zicala care se foloseste atunci cand cineva acuza pe altcineva de anumite fapte. Dar in realitate faptele respective au fost savarsite chiar de cei care acuza. Hai sa vedem cat de actuala este zicala!

Cine striga?

Nea Nelu este cercetat in calitate de invinuit in procesul mineriadelor. Prezumtia de nevinovatie exista. Dar si suspiciunea ca a chemat minerii. Avem certitudinea ca le-a multumit pentru „vizita”. Ei bine, intors dupa vizita din Statele Unite, Dragnea s-a trezit sa declare ca asistam la o noua mineriada. Cum era aia cu hotii striga hotii?

Asa zisele televiziuni anunta pe surse ca protestatarii sunt platiti de Soros ca sa vina in strada impotriva guvernului. Cum bre, voi care mancati rahat pe bani in fiecare zi nu puteti sa credeti ca exista si oameni care-si spun opinia neplatiti? Sau nu sunteti platiti sa credeti asta?

cascaval furat - Hotii striga hotii

sursa foto

Si uite asa au ajuns corporatistii si ong-istii autorii morali ai „loviturii de stat”. Am stat si m-am gandit. Mah Soros, sunt dezamagit.

Pai fusei la protestul din Craiova si tu m-ai ignorat. Rusine bah, imi luasem si cardul de sanatate ca sa primesc banii, dar n-ai cu cine. Lasand glumele la o parte, asta cu corporatiile si protestele are o urma de adevar. Dar cumva pe invers. Sa va explic.

Hotii striga hotii la ora de maxima audienta

Prin 2013 am fost la protestele anti-cianura la Rosia Montana. Peste tot in tara s-a auzit atunci „Nu corporatia face legislatia”, cu referire la corporatia RMGC care tragea sforile cu mana guvernului.

Contractele de publicitate pe care RMGC le avea cu televiziunile au tinut multa vreme protestele sub tacere. Pana cand au iesit suficienti oameni incat sa nu mai poata fi ignorati. Abia atunci televiziunile au avut interpretari si cuantificari diferite ale protestelor. Mai putin Romania TV si Antena 3 care… s-au abtinut. N-au vazut, n-au auzit.

Atunci n-au zis nimic despre corporatia care siluia legislatia, acum arata cu degetul spre corporatisti. Adica spre romanii care lucreaza in corporatii. Cum bre, astia ditamai corporatistii sunt platiti de Soros ca sa vina la protest?

Da’ de ce nu spuneti voi cum a platit corporatia RMGC televiziunile? Aham, sunteti in capul listei. Cum era aia cu hotii striga hotii? Si cine pe cine plateste?

Fake News

sursa foto

Revenim in actualitate cu o discutie televizata intre Tariceanu si Cristoiu labeunuteve. Cum despre ce? Despre faptul ca de cate ori FSN si PSD au vrut sa faca ceva, n-au fost lasati de greve. Cum bre?

Lasam mineriadele, luati cu paine ceva recent, ca tot a fost greva in sanatate cand erau tehnocratii in Guvern. Cine era liderul sindicalistilor SANITAS care erau in greva? Raspuns corect: actualul secretar de stat in Guvernul Grindeanu. Cum era aia cu hotii striga hotii?

Unii mai hoti ca altii

Cu politicienii e si mai evidenta zicala, ca tot discutam despre Rosia Montana.

Cand Parlamentul European a cerut Comisiei Europene interzicerea cianurilor in minerit, in Romania era PSD in opozitie si PD-L la guvernare. Si s-a votat ca atare, cu Daciana Sarbu printre initiatoare. In Europa PSD vota impotriva cianurilor iar PD-L pentru cianuri (cu cateva abtineri).

Mai tarziu, cu PSD la guvernare si Daciana sotia lui Victor Ponta prim-ministru, cei care aparau Europa de cianuri erau artizanii cianurarii la Rosia Montana. Curat-murdar! Unii mai hoti ca altii sau alba-neagra in functie de interese?

alba neagra cu pisica

sursa foto

O explicatie pentru graba cu care se modifica atunci legislatia pro-cianuri erau despagubirile pe care RMGC le-ar cere Romaniei. Ati mai auzit de acele despagubiri?

In schimb auzim acum despre plata a 8 Euro/detinut la care ne va obliga CEDO? Ati gasit undeva cifra asta?

Dupa discutia de la CEDO Iohannis spune ca nu exista aceste calcule. Pe de alta parte, in cel mai recent raport european referitor spatiul din inchisori suntem departe de a avea cei mai inghesuiti detinuti.

Oare de ce nu se grabesc si cei care stau mai rau ca noi la aglomerarea in puscarii? Si de ce atata graba abia acum, cand avertismentul CEDO este valabil din 2012?

O prima concluzie ar fi sa nu mai luam pe tava tot ce ni se serveste. Sa mai si gandim, sa mai si observam si cine spune, nu doar ce spune.

Conlcuzia este valabila si-n mediul online, nu doar pentru televiziuni.

Dupa ce a aparut aceasta imagine trucata, papagalii care au preluat-o nemestecata au inceput sa brodeze scenarii.

imagine trucata

S-a gasit si adevarata imagine, dar povestea a ramas, chiar daca nu se mai stie de unde a pornit.

imagine adevarata

Din nou, atentie si la cine spune dar mai ales la cei care generalizeaza.

Spor ganditor!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.