Broccoli gratinat la Miercurea fara carne

Broccoli gratinat la Miercurea fara carne am mancat, dupa ce mai demult sub forma de supa crema l-am incercat. Dar pana atunci sa vedem tot meniul de azi.

Icre, muraturi si oua la micul dejun

Pentru de dimineata am avut o combinata alpina cu icre de hering pe paine Wasa, muraturi autohtone si oua de prepelita.

Icrele de hering si painea Wasa sunt de supermarket. Muraturile sunt facute in casa iar ouale de prepelita le-am perpelit in tigaia de clatite.

Pentru culoare am pus si rosii cherry.

mic dejun multicolor

Inainte de intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat un ceai fierbinte, ca sa mai compensez din gradele lipsa de afara.

Apoi a mers bine o ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao, alaturi de afine bogate in resveratrol.

ciocolata neagra si afine

Broccoli gratinat la pranz

Broccoli a fost pregatit mai intai la abur. Apoi l-a presarat doamna mea cu parmezan si l-a pus la cuptor. Asa arata minunatia.

broccoli gratinat

Ca sa fie si mai gustoasa, am completat broccoli cu branza cu mucegai alb, care s-a topit de pofta si cu dulceata de ardei iute.

Pentru seara am facut o combinata din cartofi la cuptor si alge picante.  Cartofii merg bine cu mamaliga, asa ca nici algele n-au avut incotro. Au mers si cu o Zghihara rece.

cartofi la cuptor cu alge picante

Sper ca v-am facut pofta, dar pana atunci sa va zic de ce ar trebui sa mancati broccoli. Cum de ce, pentru urmatoarele beneficii sanatoase:

  • previne cancerul,
  • faciliteaza digestia,
  • previne si ajuta combaterea infectiei cu H pylori,
  • intarește sistemul imunitar,
  • ajuta la slabit,
  • poate reduce pofta de mancare si scade nivelul zaharului din sange,
  • imbunatateste vederea,
  • intarzie imbatranirea,
  • sustine sistemul nervos,
  • regleaza tensiunea arteriala,
  • intareste oasele,
  • protejeaza pielea de razele UV,
  • este potrivit si pentru copii.

Pofta buna fara carne!

Update:

Eu n-am avut fasole in meniu, asa ca va poftesc la Brindusa pentru pate de fasole boabe.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.