Paine si maine cu Lidl si World Vision si cu 8844

La Winter Food Bloggers a fost un moment dedicat proiectului Paine si maine pe care-l amintesc abia acum. De ce, veti vedea in continuare.

Lidl si Food Bloggers

Paine si maine in mediul rural

Pentru cei care nu stiu, Paine si maine este un proiect prin care se ofera o masa calda elevilor din zonele rurale defavorizate. Am avut ocazia sa vad pe viu proiectul la Ursi si Geamana in judetul Valcea.

Proiectul este pus la cale de World Vision iar Lidl a raspuns pozitiv initiativei. Si daca in judetul Valcea am vazut cum se desfasoara proiectul, la Food Bloggers a fost vorba de o alta provocare. Bloggerii au primit de la Lidl un pachet cu ingrediente, impreuna cu provocarea sa le gateasca.

paine si maine la Food Bloggers

Provocare la bucatareala

Ei bine, azi a venit randul aripioarelor de pui sa fie bucatarite. Si cum nu mai mancasem de mult pui la tava cu bulion, asa am rezolvat provocarea. Bineinteles ca am avut si mamaliga, ca prea merge bine cu bulion la cuptor.

aripioare de pui

Si daca abia acum am dat curs provocarii Lidl si World Vision, la intoarcerea de la Food Bloggers am dat un sms la 8844. Si tu poti face acest lucru, donand 2 euro pentru masa calda a unui copil.

SMS la 8844 inseamna o masa calda

Mai multe detalii despre proiect poti gasi pe site-ul proiectului.  Pot insa sa-ti spun ca o masa calda este un motiv excelent pentru programul #scoaladupascoala. #painesimaine nu doar ca asigura o masa la scoala dar permite si realizarea unui program dupa scoala.

masa calda la scoala

Copiii mananca la scoala apoi fac lectiile supravegheati de profesori. Si pe langa lectii participa si la diverse activitati extrascolare: teatru, poezie, desen si alte minunatii.

Poate intr-o lume in care se risipeste atata mancare iti vine greu sa crezi ca sunt copii care nu mananca suficient. Din nefericire, in mediul rural exista copii care nu merg la scoala pentru ca sunt flamanzi si nimeni nu-i incurajeaza. Devin la randul lor adulti fara pregatire si viitori membri ai unor familii fara viitor, problema transmisa din generatie in generatie.

In judetul Dolj beneficiaza de programul #painesimaine mai multe localitati din mediul rural”

  • Sat Palilula, comuna Bucovăț: 22 de şcolari,
  • Sat Sărbătoarea, comuna Bucovăț: 36 de şcolari,
  • Sat Leordoasa, comuna Argetoaia: 30 de şcolari,
  • Sat Salcia, comuna Argetoaia: 36 de şcolari,
  • Sat Cernatesti, comuna Cernatesti: 31 de şcolari,
  • Sat Tiu, comuna Cernatesti: 13 şcolari,
  • Sat Rasnic, comuna Cernatesti: 17 şcolari,
  • Comuna Bucovat: 15 de şcolari,
  • Comuna Predesti: 76 de şcolari.

Tu ai donat 2 euro prin SMS la 8844?

Spor donator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.