Monica Niculescu si alinierea astrelor la Hobart

Asa de bine s-au aliniat astrele la turneul de tenis de la Hobart, incat Monica Niculescu este deja in finala. Dar sa nu credeti ca vorbim de noroc.

Monica Niculescu

Monica Niculescu – Risa Ozaki in sferturi

Am urmarit ieri meciul din sferturi dintre Monica Niculescu si Risa Ozaki. Meciul a inceput cu un 2-0 pentru tenismena japoneza dar Monica a recuperat la 2 si apoi a facut break la 4-3. S-a impus in primul set cu 6-4 dar… a cerut time-out medical.

Setul doi a fost de-a dreptul dramatic. Monica Niculescu a condus cu 4 – 0 apoi au inceput sa se vada problemele medicale. Japoneza a revenit si scorul a ajuns 4-4. Doar vointa si incapatanarea Monicai au tinut-o pe teren. Nu prea mai putea sa serveasca (cred ca a fost vorba de probleme abdominale) dar a strans din dinti si a ramas pe teren.

Nu stiu daca la Risa Osaki a fost oboseala sau lipsa de experienta dar dupa revenirea de 4 game-uri i-a dat sansa Monicai la un break. 5 – 4 pentru Monica, apoi cu ultimele puteri a reusit sa inchida setul si meciul la 6-4.

Impresionant sa vezi un astfel de meci. La final Monica a spus ca spera sa se recupereze cat mai bine pentru semifinala.

S-au aliniat astrele in semifinala

Chiar ma intrebam cum va face fata azi Monica in meciul din semifinale cu Lesia Tsurenko din Ucraina. Dar norocul tine cu cei puternici si meciul de azi nu s-a mai jucat, Tsurenko abandonand din motive medicale.

Ca atare Monica Niculescu va juca finala de la Hobart, Sambata, de la ora 05:30 cu Elise Mertens din Belgia. Abia acum ne dam seama cat a contat incapatanarea Monicai de a ramane in joc si de a trage de ea in setul 2. Ei bine, determinarea aceasta a tras-o pe Monica direct in finala, cu bonus de 1 zi pentru recuperare.

Norocul exista si-n tenis dar si-l mai face jucatorul si cu mana lui. Asa ca in finala merg pe mana Monicai Niculescu.

Finala inedita la Hobart

Finala dintre Monica si belgianca Elise Mertens este una inedita. Monica n-a mai jucat niciodata cu Mertens, fiind o premiera absoluta si la Hobart si-n WTA.

Spuneam ca merg pe mana romancei noastre deoarece are mai multa experienta. Monica Niculescu are deja 3 trofee in cont (Florianopolis 2013, Guangzhou 2014 si Luxembourb 2016). Elise Mertens este in cautarea primului trofeu WTA la simplu.

Daca obtine cele 280 de puncte WTA pentru castigarea turneului de la Hobart, Monica Niculescu va face un salt spectaculos in clasamentul WTA. Acum Monica este pe locul 40 WTA.

Spor in finala!

Update:

Monica Niculescu a pierdut in finala de la Hobart, insa in finala de la dublu au castigata Olaru si Savchuc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.