Povestea Caprei cu 3 iezi in stil ROVEGAN

Asa cum ma asteptam, ROVEGAN a fost un spectacol zguduitor. Drama mamelor plecate la munca in Italia este imbracata artistic in povestea Caprei cu 3 iezi. Capra din Romania isi lasa iezisorii acasa si pleaca in padurea straina dupa mancare.

ROVEGAN - Povestea Caprei cu 3 iezi

Regia gandita de Catinca Draganescu cuprinde si multe momente amuzante, unele chiar foarte reusite. Totusi n-am reusit sa rad niciodata din tot sufletul, atat de patrunzatoare este piesa de teatru. De multe ori Replika te lasa fara replica…

Povestea caprei cu 3 iezi

Imaginea cu care incepe spectacolul este deosebit de sugestiva. Atat de clara incat „capra cu 3 iezi” este primul gand care-ti vine in minte inainte de a auzi primele replici. Povestea Caprei cu 3 iezi este reinterpretata intr-o localitate saraca din Moldova, unde aproape toata lumea viseaza la Italia.

Mihaela Teleoaca joaca rolul caprei-mama, plecata printre straini, punand ban pe ban pentru iezisorii de-acasa.

Valentina Zaharia si Mihaela Teleoaca

Valentina Zaharia il interpreteaza rolul iedului mijlociu care ajunge in Italia si uita de familia de-acasa. Dar este si italianca cu probleme de familie, care o angajeaza pe mama-capra.

Silvana Negrutiu este iedul cel mic, olimpic. Dar joaca si rolul batranei cazuta in mintea copiilor pe care o ingrijeste mama-capra in Italia.

Catinca Draganescu si Silvana Negrutiu

Nu va spun mai multe detalii, va spun doar sa nu ratati piesa la urmatoarele reprezentatii. Adica Sibiu (10 Martie), Sfântu Gheorghe (12 Martie 2017), Botosani (9 Aprilie 2017), Iasi (11 Aprilie), Cluj (19 Aprilie) si Târgu Mures (20 Aprilie).

Decor minimal, impact maximal

Cantecul Capra cu 3 iezi este reinterpretat pe acorduri cu Al Bano si Romina Power sau reversificat cu… bani. Nu doar capra-mama schimba melodia ci si iedul cel mic, ramas acasa cu singuratatea si ritmurile de Nirvana.

La final, dupa interpretarea dinamica si tulburatoare a piesei, cele 3 actrite se intorc spre imaginea locului de inceput. Este o invitate la vizionarea unor scene filmate la documentarea proiectului. Cel putin la fel de tulburatoare sunt si imaginile filmate. Nu se ascunde nici saracia, nici dorul si nici alcoolismul cu care se lupta multi dintre tatii ramasi acasa.

Decorul este minimal, 3 scaune si un suport textil pentru proiectie, asa cum se vede in imaginea de la dezbatere.

teatru dezbatere

Dezbaterea la fel de emotionanta ca piesa de teatru

Greu de vorbit cu un nod in gat dupa o asemenea piesa emotionanta. Ma bucur ca am ramas la dezbatere, intelegand mai multe din zbaterea artistica a echipei proiectului. Nu au solutii pentru o asemenea problema covarsitoare dar au simtit nevoia sa traga un semnal de alarma.

public la dezbatere

Catinca Draganescu a deschis dialogul cu spectatorii ramasi la dezbatere. Apoi actritele au spus cateva cuvinte, asteptand intrebarile sau cuvintele din sala.

Pentru ca n-au fost doar intrebari sau curiozitati ci si destainuiri sincere.

De-asta am spus ca dezbaterea a fost la fel de emotionanta. Inclusiv pentru protagonistii spectacolului. Nu insist cu dezbaterea dar va doresc sa luati parte la un asemenea moment.

Asa cum sta bine unui blogger, am imortalizat momentul cu o fotografie artisto-blogosferica.

bloggerite si artiste

Am prins si eu un loc in fotografia de grup dar va doresc sa prindeti in primul rand locuri la urmatoarele spectacole.

fotografie de grup

Nu uitati, intrarea este gratuita dar locurile sunt limitate, iar la Craiova au fost insuficiente. Multumim!

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.