Liliac si H-tag – Young & Fresh in Craiova

Am facut cunostinta cu vinurile Liliac – the wine of Transylvania cu ocazia unui wine-trip la Crama Liliac. Asa ca atunci cand am vazut ca va fi de degustare de vinuri cu Liliac si H-tag in Craiova, am dat #prezent 🙂

Liliac si H-tag

Young Liliac la Craiova

Am degustat la Craiova vinurile din gama Young Liliac. Daca va uitati pe pozele de la wine-trip, de anul trecut, veti vedea si acolo vinurile Young Liliac.

Young, fresh and fruity

Sa nu va lasati indusi in eroare de etichete, deoarece in fiecare an eticheta este schimbata in urma unui concurs devenit deja traditional.

Young Liliac

Tinerii creativi sunt incurajati sa propuna etichetele pentru colectia Young. Castigatorul este recompensat cu un premiu iar creatia sa este purtata timp de un an de cele 3 vinuri din gama Young – Fresh, Fruity si Light Rosé.

Etichetele vinurilor pe care le-am degustat acum sunt propunerea creativa a lui Mihai Lacatusu, student la Universitatea de Arte din Bucuresti. Concursul creativ pentru etichetele Young 2017 s-a incheiat pe 24 Aprilie asa ca anul viitor vom vede o alta imagine tinereasca a vinurilor Liliac.

Ceea ce se pastreaza insa sunt „dopurile metalice” si culorile lor. Sa nu credeti cumva ca acestea arata o calitate mai slaba a vinului. Dimpotriva, se potrivesc conceptului Young Liliac: urban, cool, nonconformist si liber.

Young Liliac si H-tag

Anul trecut am facut cunostinta cu Young-urile Liliac pe o vreme calduroasa de vara. Acum am savurat vinurile Young Liliac 2016 in sezon de primavara-iarna 🙂

Young Liliac Fresh este un vin racoritor si usor, obtinut din Sauvignon Blanc & Feteasca Alba. Tocmai bun pentru inceperea unei petreceri tineresti 🙂

Young Liliac Fresh

Young Liliac Fruity, din Sauvignon Blanc si Feteasca Regala este mai fructat, dupa cum ii spune si numele.

Young Liliac Fruity

Young Liliac Light Rosé intregeste gama cu un rosé obtinut din Feteasca Neagra si Merlot.

Young Liliac Light Rose

La vizita de la Crama Liliac am apreciat cel mai mult Young Fresh, poate si din cauza caldurii si a soarelui care ne-a acompaniat.

Acum mi-a placut mai mult Light Rosé, probabil din cauza vremii si a pizzei Quattro Formaggi cu care am asociat vinurile.

pizza quattro formaggi

Vinurile ne-au fost povestite de Iulian Nae, Area Sales Manager la Crama Liliac. Sper sa mai povestim impreuna la viitoare evenimente Branzeturi cum se cuVin.

rose

Young and Fresh la Craiova

Daca tot am vorbit despre gama Young Liliac sa spunem si despre locatia Young & Fresh din Craiova. Este vorba despre H-tag, care s-a deschis chiar cu aceasta degustare.

H-tag

Sitit deja fosta locatie Cafe Teatru Play de pe strada Fortunescu? Exact acolo este H-tag, cu un concept gastronomic italian despre care vom mai vorbi. Pana atunci amsavurat pizza quattro formaggi si un desert deosebit.

desert H-tag

Se numeste chiar asa, desert H-tag, gazdele nedezvaluindu-ne mai multe amanunte 🙂

Nu sunt eu cu dulciurile dar chiar mi-a placut, fiind un fel de savarina mai… young & fresh. Tocmai buna de incheiat o seara young & fresh cu Liliac si H-tag 🙂

Pana la urmatoarea degustare va las cu imagini de la evenimentul de lansare.

Spor racoritor!

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.