Daca m-ati dat disparut din online si de pe blog, sa stiti ca am fost plecat tai-tai 🙂 Nu departe, la Brasov via Hunedoara, Deva, Alba Iulia si obiectivele aferente. Iar la final de mini-vacanta am sarbatorit cu vin de Rusalii la Avincis. Sau cu vin de Avincis la Rusalii. Sau la Vila Dobrusa, nu mai tiu minte 🙂
Mini-vacanta in imagini
Ca sa va faceti o imagine despre mini-vacanta care m-a tinut departe de net, va las cu cateva imagini 🙂 Cu zimbri, cu vestigii dacice sau cu Corvinul din Hunedoara. Castelul, nu fosta echipa de fotbal. Am continuat cu Alba Carolina si am desavarsit in Brasov.
N-am apucat bine sa vin de la Brasov ca m-am dus sa… vin de la Avincis 😉
Rusalii la Avincis pe Domeniul Dobrusa
Despre Domeniul Viticol Vila Dobrusa v-am povestit anul trecut, tot de Rusalii. Atunci am fost prima data in vizita la Crama Avincis si pe domeniul viticol de la Vila Dobrusa.
Ca o conlcluzie dupa 2 vizite, este bine sa vii insotit de prieteni. Nu doar vinul este mai bun cu mai multi ci si vizita pe Dealurile Dragasanilor. Noi am fost vreo 20 🙂
Am debarcat la Avincis in formatie blogosferica si ne-am regrupat pentru o primire calduroasa.
Ne-au primit cu bratele deschise familia Cristiana si Valeriu Stoica alaturi de Mihaela Corendea, administratorul Domeniului Dobrusa.
N-a trebuit sa povestesc prea mult ca sa-si dea seama de unde sa ne ia 🙂 Doar 2 cuvinte cheie am pronuntat: #bloggeri si #craiova 🙂
Apoi ne-am grupat care cum a vrut, la mese de 4 persoane cu umbrele sau la bancutele de sub umbrare. Asta-i avantajul de a ajunge la timp.
Cum eu beau cafea doar la evenimente speciale, am imortalizat momentul 🙂
Ne-am mai facut timp sa ne salutam cu prietenii de la Avincis – Mugur Calin, Mihai Frincu si Romica Dumitru la un pahar de vin. N-a trecut mult timp si am inceput vizita pe Domeniul Dobrusa, alaturi de Mihaela Corendea.
Tot ea ne-a condus in Crama Avincis si a raspuns intrebarilor. Asa am inteles de exemplu de ce unul dintre soiurile autohtone se numeste Cramposie selectionata.
Apoi, conform traditiei, am ascultat cuvantul de bun venit adresat prietenilor Cramei Avincis de Rusalii. Familia Stoica ne-a transmis cateva mesaje de suflet.
Pe sufletul meu au fost si mancarea si vinul.
Dupa masa am simtit nevoia de miscare, asa ca am facut o scurta drumetie. Mai intai pe acoperisul cu peluza al cramei. Eheheh, altfel se simte viata de la intaltime 🙂
Pai cu Oltul in spate, cu paharul de vin in mana si cu atatia prieteni in jur, cum sa nu se simta bloggerii craioveni la inaltime 🙂
La Crama Avincis este o organizare foarte interesanta. Jos este crama si spatiul de vinificare iar deasupra, pe acoperisul inverzit sunt camerele de cazare.
Servicii incluse:De exemplu, 2 nopţi de cazare, cu mese incluse (Vineri – cină; Sâmbătă – mic dejun, prânz & cină; Duminică – mic dejun) plus degustare de 5 vinuri si turul cramei şi al proprietății duce un cuplu la preturi incepand de la 1366 RON (TVA inclus). Daca stai sa te gandesti, nu e foarte scump pentru 3 zile pe un colt de Rai.
Noi am mai stat un pic sa ascultam cum creste iarba 🙂
Apoi am ascultat muzica buna, inainte de a pleca intr-o noua drumetie 🙂
De data asta ne-am indreptat spre conacul restaurat al Domeniului Dobrusa.
Am facut si o fotografie de bloggeri infloritori.
Dupa mai multe pahare de vin bun, am simtit nevoia de apa 🙂
Unii chiar mai mult 🙂 Eu am fost cel mai… saritor 🙂
Am mai facut cateva fotografii cum se cuvin alaturi de Valeriu Stoica. Evident, cu urari de noroc!
M-am reintalnit si cu Eduard Jakab asa ca n-am ratat momentul sa facem o fotografie. La Revino a fugit repede si n-am apucat 🙂
Am facut si fotografia de grup si cam asa s-a incheiat picnicul de Rusalii la Avincis.
Vinurile Avincis alaturi de prieteni
Am lasat vinurile la final. Am inceput cu cele albe iar in drum spre bufetul suedez am degustat si o Cramposie Selectionata. Asa de buna a fost incat mi-am luat o sticla si pentru acasa.
Apoi, dupa masa m-am delectat cu Pinot Noir. N-am avut curaj sa ma duc spre un vin mai puternic, pentru ca era destul de cald afara si la un moment dat s-a oprit si vantul care ne mai racorea.
M-am racorit in schimb cu Rosé de Vila Dobrusa, vin medaliat recent la competitiile de profil.
Dar supriza zilei a fost Cuvée Amelie – primul vin desert de la Avincis. Spuneam dupa Revino ca am vazut tendinta cramelor romanesti de a propune si vinuri desert.
Cuvée Amelie este este obtinut din cele mai bune cuve de Tamâioasa Româneasca. Un soi vechi românesc de struguri pus in valoare de tanarul Ghislain Moritz la Avincis.
A propos de Ghislain Moritz, acesta va ramane in continuare consultat al Cramei Avincis chiar daca se reintoarce in Alsacia. Insa echipa Avincis s-a intarit cu noi membri.
Mi-a placut foarte mult, va las sa va delectati cu „cateva” imagini de la Domeniul Dobrusa in zi de Rusalii la Avincis.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei