Piratii din Caraibe – Razbunarea lui Salazar la Inspire Cinema Craiova

Dupa „Ape si mai tulburi”, nu stiam la ce sa ma mai astept de la Piratii din Caraibe. Dar seria cu numarul 5, Razbunarea lui Salazar, nu este doar o relansare ci si o┬ánoua abordare.

Jack Sparrow (Johnny Depp) este acelasi pirat aiurit si spiritual, capitan pe o corabie intepenita pe nisip ­čÖé Mai are o corabie bibelou pe care o tine inchisa intr-o┬ásticla si bineinteles busola dezorientata din celelalte serii.

Piratii din Caraibe

Piratii din Caraibe cu noi personaje

Spre deosebire de „episoadele” precedente, in seria #5 apar personaje noi, care se integreaza pe parcurs in povestea Piratii din Caraibe. Plus un happy end plin de┬ádragoste si de emotie.

Henry Turner (Brenton Thwaites) este fiul lui Will Turner (Orlando Bloom). Tatal sau este blestemat sa traiasca pe fundul oceanului iar Henry invata toate legendele despre mari si pirati, incercand sa gaseasca o solutie pentru a-si elibera tatal.

Asa ajuge sa o cunoasca pe Carina Smyth (Kaya Scodelario), considerata vrajitoare desi ea este astronom si orologist (fara legatura cu magarii :). Impreuna ajung sa-l intalneasca pe Capitanul Jack Sparrow, imbibat de rom si incercand sa jefuiasca o banca.

De acolo si pana a ajunge toti 3 sa fie condamnati nu mai este decat un pas. Jack Sparrow scapa de ghilotina si cei doi de spanzuratoare cu ajutorul piratilor. Apoi afla de la Henry despre razbunarea pregatita de capitanul Salazar, hotarat sa extermine toti piratii.

Piratii din Caraibe – Razbunarea lui Salazar

Salazar este un mort-viu ajuns de blestemul marilor dupa ce a intrat in Triunghiul Diavolului. El ataca vasele piratilor cu nava sa fantoma si cu echipajul de morti-vii care distruge tot. De pe fiecare nava distrusa lasa un singur suprvietuitor, ca sa povesteasca despre groaznica sa razbunare.

Piratii din Caraibe

Tradus la noi sub numele Razbunarea lui Salazar, titlul original Dead Men Tell No Tales reprezinta credinta lui Salazar ca oamenii morti nu spun povesti, asa incat lasa un singur supravietuitor care sa povesteasca.

Henry Turner este un astfel de supravietuitor si asa afla despre Salazar si capitanul Hector Barbossa (Geoffrey Rush) dar si Jack Sparrow, principalul vizat de razbubarea lui Salazar.

Toate aceste increngaturi si schimbari de situatii se intampla sub forma unor spectaculoase efecte 3D, cu creaturi fantomatice si trimiteri la mitologie. Avem despartirea apelor dar si Tridentul lui Poseidon, singurul in stare sa dezlege toate blestemele marilor.

N-am sa dezvalui toate surprizele din film, merita sa le descoperiti singuri alaturi de catev replici spirituale. Sper sa fie „ziua voastra norocoasa” si sa spuneti┬á„da” din tot sufletul atunci cand mergeti la Inspire Cinema 3D Craiova┬á­čśë

Spor!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.