Vacanta in Italia, la mare, soare si taclale

V-am zis ca am fost in vacanta in strainatate intr-un circuit cu destinatia Italia. Sa va zic si cateva cuvinte despre vacanta in Italia.

Am fost aproape de Spezia, pe coasta Ligurica, in zona Lerici – Tellaro.

vacanta in Italia la Telaro-Lerici

Spre vacanta in Italia via Slovenia

Obisnuit cu vacantele din Thassos, vacanta in Italia la mare a fost una inedita. Mai fusesem o saptamana la Roma, in vacanta de primavara. Acum a venit randul unei vacantei la mare.

Am calatorit lejer, cu trecere prin Serbia si Croatia si o oprire de o seara in Slovenia, in zona Brezice.

Slovenia

Mi-a placut foarte mult in Slovenia, atat in seara dormita la Brezice dar mi-a placut si ce-am vazut de pe autostrada. Sincer sa fiu, tunelurile mi s-au parut mai elegante decat in Italia sau chiar in Elvetia sau Germania.

Am intrat in Italia pe la Trieste si apoi tot pe autostrada pana in zona Liguriei. Am trecut prin tuneluri in zona Toscanei dar am avut ghinion cu „coda 8 km”.

coda 8 km

Am ajuns spre seara in Liguria si prin niste stradute stramte si intortocheate in Lerici si Tellaro, destinatia finala.

Am avut timp si de-o baie si de o recunoastere de seara a zonei in zona centrala.

Telaro by night

Si spre faleza.

Coasta ligurica by night

Dar si de primele surprize.

Am vrut sa mancam ceva la restaurant dar fiind Sambata seara ne-au intrebat de „prenotazzione”. Am zis ca sunt aia fasonati si am trecut la urmatorii. Dar la toti erau locurile rezervate deja, asa ca am mancat locco.

Casa pe care am rezervat-o pentru 3 familii avea si bucatarie echipata corespunzator 🙂

A doua surpriza a fost ca in zona respectiva nu prea erau magazine, iar ca sa faci alimentare ca lumea trebuie sa mergi in Spezia.

In sfarsit, a doua zi ne-am trezit cam tarziu si cand am ajuns la plaja cea mai apropiata era cam plina. Obisnuiti cu plajele largi din Grecia, am fost cam stramtorati in prima zi de plaja in Italia. Ne-am gasit un locsor pe pietre dar ne-a fost clar ca e diferita experienta.

A propos de experienta, m-a marcat experienta calatoriei pe autostrazi si tuneluri.

Autostrada prin tunel, la italieni

Ca Italia are de aproape 10 ori mai multi kilometri de autostrada decat Romania, ma asteptam. Nu ma asteptam insa sa aiba atatia kilometri de autostrada prin tuneluri.

N-am gasit o statistica exacta dar sunt convins ca in Italia (doar prin zona in care am trecut noi) sunt mai multi kilometri de autostrada prin tuneluri decat numarul total de kilometri din Romania.

autostrazi si tuneluri in Italia

Pai cum fratello au reusit ei sa sparga muntii si noi nu reusim sa facem o autostrada de la Craiova la Bucuresti, in zona de campie?

Cam atat deocamdata, revin cu obiective de vacanta in Italia din zona Liguriei.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.