La plaja pe coasta Liguriei si alte atractii turistice

V-am spus deja ca am fost in vacanta la mare in Italia, acum va povestesc cum a fost la plaja.

la plaja

La plaja in zona Lerici-Tellaro

In zona Lerici-Telaro, unde am fost noi, la plaja insemna 2 plaje mari si tari. Mari, vorba vine, ca nu prea erau. Tari, destul de tari pentru ca erau si zone de nisip dar si pietris sau chiar pietre.

Prima la care am ajuns a fost Piaggia Fiascherino. Dupa vreo 200 de trepte coborate, dadeai de nisip. Dupa plaja de bun venit de Sambata seara, pe stancile din spatele casei unde am fost cazati, Duminica am ajuns cam tarziu la plaja Fiascherino.

Piaggia Fiascherino

Fiind si weekend, plaja era arhiplina. Atat de rau incat pescarusul din imagine s-a asezat pe o umbrela.

pescarus pe umbrela

Am gasit cat de cat un loc printre pietre, in sensul ca stateam in fund pe rogojini. Nu sunt adeptul sezlongurilor dar la ora aia nici sezlonguri libere nu mai erau. Am stat ce-am stat si am plecat, ca sa evitam soarele puternic din jurul pranzului.

Dupa temperaturile de 35-40 de grade pe care le-am prins in Craiova, saptamana din Italia s-a incadrat in maxime de 28 – 30 de grade. Ceea ce ne-a cam placut šŸ™‚

Luni ne-am mobilizat si la ora 09:15 eram pe plaja, insa nemaifiind weekend am gasit plaja aproape goala šŸ™‚

A doua plaja, Mare Blu, era un pic mai indepartata, insa mai mica si mai cocheta.

La plaja la Mare Blu

Cu stanci si-n stanga si-n dreapta, este un mic golf ferit de valuri. Ma rog, cand a fost marea zbuciumata, plaja a cam disparut šŸ™‚

valuri

Ca atare in ultimele 2 zile am fost la Piaggia Fiascherino sau ce a mai ramas neudat de valuri din plaja cea mare. Dar am descoperit un pescarus ranit, care aprecia sa fie hranit de turisti.

pescarusul turistic

Alte atractii in zona

In afara de cele 2 plaje oficiale, se mai putea face baie si plaja pe cam toate stancile de pe mal. Le-am preferat pe cele din apropierea locului in care am fost cazati, mai ales pentru plaja de dupa amiaza-seara.

la plaja la stanci

Pana mai faceam un ping-pong, pana mai beam o bere, se facea prea tarziu sa mergem departe. Si ne duceam la stancile noastre.

kenner si ping-pong

Sa nu uit si de sporturile nautice in afara de halbere si ping-pong. Pe ambele plaje aveai posibilitatea de a te da cu caiacul.

caiac

Am fost si-n locuri mai indepartate ca sa facem plaja. Dar despre Punto Corvo, Cinque Terre si Porto Venere va povestesc in articolele viitoare.

Spor la mare!

2 Comments

  1. Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.