Miercurea fara carne de azi e strabatuta de rosii de la un cap la altul. Si la micul dejun, si-n forma de ghiveci dar si-n traditionala salata de rosii.
Cat timp mai am rosii de-alea crapate si zemoase de la tara, nu simt ca a trecut vara. Am trecut insa la ghicitori culinare.
Ghici ce-avem noi aici?
Pentru de dimineata am avut rosii, castraveti si paine cu maia, pe care am intins ceva. Ghiciti ce e?
Va spun de la inceput ca nu sunt icre, iahnie de fasole sau zacusca 🙂
Probabil pe acestea le-ati mai vazut la Miercurea fara carne, dar nu le-am folosit de data asta.
Nici vreo pufosenie de crema de branza cu somon nu este. Nu stiu cum am facut azi, dar n-am nici oua, nici branza si nici icre in meniu. As putea sa zic ca postarea de azi este de post 🙂
Revenind la ghicitoare, a mers de minune cu ceapa rosie si-un pic de sare.
Poftiti la ghiveci!
La pranz am bagat un ghiveci cu de toate. Ca doar de-aia ii si zice ghiveci. Mi-a facut pofta maestrul Dinescu la Cetate si de-atunci tot pofteam la un ghiveci ca la carte.
Am completat cu o salata adevarata de rosii, cu multa zeama si culori vii. Nu va ploua in gura?
Seara ma pregatesc pentru o ciorba de rosii. Nu degeaba ziceam ca am rosii de la un capat la altul al meniului.
Si daca ma invrednicesc, coc si niste gogosari am reinterpretat micul dejun cu ingredientul minune.
In sensul ca am prajit painea cu maia. Apoi am frecat-o cu usturoi, ca la bruschete. Apoi am intins ingredientul minune, humus cu ardei copti. Asa arata humusul gata facut de tiza Daniela.
Dar daca vreti sa-l faceti voi, am gasit o reteta la Jamila.
Eu doar am adaugat ardei copti pe deasupra. Plus cateva bucati de usturoi tocat. Am mai pus piper roz si-un pic de sare roz de Himalaya. Si ca sa nu ies din culoare, l-am asociat cu un rosé sec, obtinut din Shiraz.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Dincolo de nori
Luteniță sau pastă de năut cu boia.
Chisătură nu, ai zis că-i fără carne. 🙂
Daniel Botea
Aproape ai ghicit. Hummus cu ardei copti
Delia
Vaai, ce bine arata! Nici nu stii cat ma bucur sa cunosc oameni cu aceleasi principii de viata ca mine 🙂
Daniel Botea
Stai ca n-am terminat 🙂