Pe ulei dis de dimineata, sa mearga Miercurea fara carne ca unsa :)

Azi am luat-o pe ulei inca de dimineata. Am completat cu unt de migdale si curmale si pot sa spun ca Miercurea fara carne merge ca unsa inca de dimineata.

Pe ulei de dimineata

Va spuneam ca vine Grecia in Craiova cu masline si ulei de masline. Ei bine, uleiul „medicament” l-am luat inca de dimineata inainte de masa. Adica un boost de antioxidanti din masline grecesti.

masline si ulei de masline

Daca am inceput pe ulei, am continuat cu unt de migdale si curmale. Stiam deja lectia cu maslinele care se potrivesc alaturi de unt, asa ca am pus cateva Kalamon cu ardei iute. Am avut deja de la prima ora gusturile dulce, sarat si amar bifate.

pe ulei si unt de migdale si curmale

Untul de migdale si curmale este foarte fin, dulceag si are consistenta unei inghetate. Complet diferit fata de unturile pe care le-am incercat pana acum de la Sunday Bites. Insa la fel de satios si de sanatos.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat resveratrol sub forma de mar si antioxidanti sub forma de ciocolata neagra.

mar cu ciocolata neagra

Ca sa avem continuare de la dimineata sanatoasa!

La pranz mi s-a facut dor de un Clompi cu ceapa verde si branza Havarti. Buna branza danezilor, dar n-a vazut ea asa ceva pana acum 🙂

clompi cu ceapa si usturoi verde

A fost doar de incalzire, pentru ca am lasat branzeturile mai pe seara. Atunci e rost de un pic de bucatareala.

Nebunie in bucatarie 🙂

Am deja o portie de macaroane cu branza, peste care vreau sa pun dulceata de capsuni cu Pinot Noir. Ca sa asortez cu sticla de Pinot Noir 🙂

macaroane cu branza si dulceata de capsuni cu Pinot Noir

Recunosc ca am incercat deja branza coapta cu dulceata de cirese amare in weekend 🙂

branza coapta cu dulceata de cirese

Insa acum vreau sa bucataresc branza in stil grecesc. N-am Feta dar am luat deja branza pentru cuptor, peste care pun pasta de masline.

pasta de masline

Mi-a zis cineva si reteta dar si ca gustul sarat al branzei este balansat de pasta dulce si un pic picanta in acelasi timp.

branza si pasta de masline pe ulei

Nu m-am abtinut si-am picurat un pic de ulei, ca sa termin ziua cum am inceput-o 🙂

Nu uit ca sunt ciorbar, asa ca in timp ce am bucatarit branza, o ciorba de cartofi a fost numa’ buna.

ciorba de cartofi

Pofta buna fara carne!

Update:

Pana voi fi eu gata cu dulcegariile branzoase, Brindusa ne facu deja pofta cu inghetata de soc cu trandafiri.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.