Ciorba de dovlecel la Miercurea fara carne si altele de incalzire

Saptamana trecuta a fost de 7 ori Miercurea fara carne datorita provocarii primite de la Ambasada Suediei. Acum am revenit la Miercurea fara carne (doar) in ziua de Miercuri, cu de toate si cu ciorba de dovlecel.

Pentru de dimineata am avut un meniu de primavara-toamna rece 🙂 Adica meniu rece cu rosii (inca mai am din gradina, desi nu mai au gustul acela bun), ridichi, ceapa verde, masline si branza.

mic dejun rece

In intervalul dulce am continuat cu struguri resveratrol si ciocolata neagra, insa poza am uitat sa fac. Am bagat si ceva cald, un ceai de black-berry.

Ciorba de dovlecel cu multe culori pentru zile cenusii

De obicei imi place sa mananc ciorbele de legume reci. Mi se pare ca se simte mai bine gustul legumelor. Acum insa, cand afara s-a facut frig, ploua si este o zi cenusie, a mers de minune o ciorba de dovlecel calda.

ciorba de dovlecel

Iar gustul, aroma si culorile din strachina au inveselit o zi mohorata de toamna.

Seara ma pregatesc pentru o salata de conopida. Am copt conopida la cuptor cat sa nu mai fie cruda. Puteam s-o si fierb dar mi se pare ca se pierde tot gustul prin aburi. Plus ca nu-mi plade miroase in bucatarie dupa ce fierbi conopida. Asa ca am pus-o in cuptor si am rumenit-o.

Acum ii mai adaug doar condimente, sare, ulei de masline, lamaie si un pic de otet balsamic.

salata de conopida

Daca ma invrednicesc mai coc si cateva „ciusti” de la tara, ca sa fie salata mai colorata. Ma gandesc sa presar si niste cascaval 🙂 Daca nu, ramane asa simpla.

Update:

M-am invrednicit 🙂 Dar pana s-au copt „ciustile” am mancat salata de conopida, asa ca am facut o salata separata.

salata de ardei si gogosari copti

La pranz a fost calda ciorba de dovlecel asa ca si pentru seara ma gandesc la ceva cald. Chiar fierbinte 🙂

Ce ziceti, merge un vin fiert 🙂

vin fiert

Pai da, ca am fiert aseara din zaibarul de Bailesti pe care l-am achizitionat in weekend. Si cum am venit fleasca dupa ploaia si vantul de-afara, a fost sanatate curata un vin fiert, cu condimente si miere.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.