V-am amenintat miercurea trecuta ca am in plan supa crema de rosii coapte. Uite ca m-am tinut de cuvant si va fac pofta azi la Miercurea fara carne.
Dar pana la supa crema sa va spun ce alte bunatati am mai imbucat azi.
Placinta cu branza si leurda la mic dejun
Pentru de dimineata am avut o placinta cu branza. Am despicat-o si am presarat-o cu leurda.
Apoi am pus-o frumusel la incalzit pana cand a inceput sa-mi ploua in gura de pofta.
Uite asa arata minunatia aburinda, langa care am pus si-o lingura de salata Boeuf.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao si portocala.
A mers si-un ceai de menta pana cand s-a mai incalzit atmosfera, dar de imortalizat am uitat.
Supa crema de rosii coapte
Supele creme se fac mai ales din ingrediente fierte, indiferent daca sunt legume sau radacinoase. Cu 2 exceptii deosebit de gustoase. Mai intai am mancat supa crema de ardei copti, dupa ce-am descoperit minunatia la Sibiu.
Acum a venit vremea pentru supa crema de rosii coapte. Aveam in frigider o punga pastrata din toamna.
Folosim rosiile coapte ca sa facem „lutiţă”, adica le zdrobim, punem sare, ulei si usturoi si gata sosul. Merge de minune cu saramura de peste sau de pui si cu orice peste in general.
Acum am folosit rosiile coapte doar pentru supa crema. Insa in amintirea lutiţei am presarat si-un pic de usturoi verde. Asta pe langa parmezan ras si 2 picaturi de ulei de masline.
E bine sa mancam cat mai des rosii, indiferent daca sunt gatite sau nu, pentru beneficiile sanatoase:
- bogate in antioxidanti si vitamine,
- mentin oasele sanatoase,
- efecte benefice pentru piele, par si unghii,
- efecte benefici pentru inima si rinichi,
- scad riscul de cancer.
Pentru seara am in program ceva branza si icre de crap cu leurda, ca sa mearga bine cu un vin special.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei