In fiecare zi traieste-ti viata frumos!

Probabil stiti ca in aceasta saptamana alerg in fiecare zi de dimineata. Provocarea #7DayChallengeRomania lansata de Ambasada Suediei m-a adus si azi in Parcul Romanescu.

toamna in parc

Si daca de obicei la ora 07:30 sunt doar cateva masini in Valea Fetei, azi erau si de Politie si de Salvare. Ambulanta tocmai pleca si m-am gandit ca o fi avut cineva vreun accident prin parc.

Pana sa-mi dau seama ce se intampla, am vazut politistii si o persoana intinsa pe alee, acoperita complet. La intrebarea mea despre ce s-a intamplat, am primit raspunsul ca a murit cineva. Deja dimineata superba de toamna care se anunta, se uratise brusc.

Toamna in parc in fiecare zi

Am alergat gandindu-ma cum as fi reactionat daca as fi gasit eu persoana respectiva intinsa pe jos. Nu stiu exact cum s-a intamplat, daca persoana decedata a fost gasita de cineva sau a fost vazuta pe camerele video din apropiere. Dar ma gandeam cum as fi reactionat eu.

112 mi-a venit prima data in minte. Apoi m-am gandit cat de scurta poate fi viata. Acum esti in parc, la aer curat intr-un peisaj superb, si peste cateva minute nu mai esti. Deloc. 1, 2, gata…

Si daca viata e asa de imprevizibila, de ce nu ne bucuram in fiecare zi de ceva frumos? Sunt convins ca motive de mici bucurii exista in jurul nostru. Doar sa ne dam ragaz ca sa le primim.

Oricat de intristat am inceput ziua de azi, n-am avut cum sa nu observ cata frumusete exista de jur imprejur.

Toamna in parc

Azi a fost mai putin soare decat in zilele trecute dar si asa era frumos Parcul Romanescu.

Dupa tura in jurul lacului am mai zabovit prin parc, negrabindu-ma sa ajung la intrarea unde lasasem masina. Si am vazut mai multe locuri frumoase decat in zilele trecute, cand am surprins doar cate o imagine dupa alergare.

In fiecare zi suntem inconjurati de bucurii simple

Cred ca Parcul Romanescu este frumos in fiecare zi, indiferent de anotimp. Fiecare dintre noi percepe o anumita frumusete intr-un anumit moment dar cred ca frumusetea locului este permanenta.

Toamna in parc

Doar noi nu stim sa ne bucuram in fiecare zi de astfel de bucurii simple.

Toamna in parc

Voi cand ati fost ultima data la o plimbare tihnita prin Parcul Romanescu? Cand v-ati dat timp sa ascultati vantul printre frunzele pictate in culorile toamnei? Dar cantecele pasarilor le auziti? Ati observat ratustele care brazdeaza lacul indiferent daca-i vara sau iarna?

Toamna in parc

Daca n-ati mai fost la plimbare prin natura de ceva vreme, ar fi cazul sa va gasiti timp si pentru voi si pentru parc. Sau pentru alt loc care va place. Nu locul este important ci sa traiti frumos in fiecare zi.

Spor zilnic!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.