Le revedem la Trofeul Carpati! Hai Romania! Hai fetele!

Va spuneam ca nationala de handbal feminin a inceput la Valcea preliminariile pentru Campionatul European. Toamna handbalistica a tricolorelor se incheie tot olteneste, la Trofeul Carpati la Craiova.

Nationala feminina la Valcea. Urmeaza Trofeul Carpati la Craiova

Foto Simion Sebastian Tătaru sursa foto

Inceput sigur in preliminariile CE

A fost un debut bun, cu o victorie la 11 goluri diferenta (36-25), in fata Austriei antrenate de Herbert Muller.

Daca as glumi olteneste, as spune ca diferenta au facut-o craiovencele noastre 🙂 Cristina Zamfir Florianu si Alice Ardean Elisei au inscris fiecare cate 5 goluri iar Yuliya Dumanska a aparat un 7m 🙂

Am sa spun insa adevarul, a fost o victorie frumoasa obtinuta de nationala feminina a Romaniei. Poate veti zice ca Austria nu e tocmai un adversar dificil. Ei bine, Austria a invins ieri Rusia, campioana olimpica en-titre.

Tot ieri, tricolorele au invins la 16 goluri diferenta (32-16) selectionata Portugaliei. Astfel, dupa 2 meciuri Romania ramane singura echipa neinvinsa in grupa, avand punctaj maxim. Urmatorul meci va fi in 2018 in Rusia. Dar pana atunci revedem cu nationala Romaniei acasa la Trofeul Carpati de la Craiova.

Trofeul Carpati cu Brazilia, Polonia si Macedonia la Craiova

In preliminariile de pana acum au fost aproape meciuri de verificare cu Austria si Portugalia. Urmatorul turneu amical, Trofeul Carpati va fi mai tare decat meciurile oficiale.

Trofeul Carpati are loc in Sala Polivalenta din Craiova intre 24 si 26 Noiembrie. Invitate sunt nationalele de handbal feminin din Brazilia, Polonia si Macedonia.

Update:

Iata programul meciurilor de la Trofeul Carpati:

  • Vineri, 24 Noiembrie
  • Ora 17:00 Macedonia – Brazilia
  • Ora 19:00 Romania – Polonia
  • Sâmbătă, 25 Noiembrie
  • Ora 14:00 Brazilia – Polonia
  • Ora 16:00 Romania – Macedonia
  • Duminică, 26 Noiembrie
  • Ora 14:00 Macedonia – Polonia
  • Ora 16:00 Romania – Brazilia

Biletele costa intre 20 si 30 lei si pot fi cumparate de pe Eventim sau in ziua meciurilor de la Sala Polivalenta Craiova. Biletele sunt valabile pentru ambele meciuri ale zilei.

Abonamentele pentru cele 3 zile ale Trofeului Carpati costa intre 50 si 75 lei.

Trofeul Carpati la Craiova

Va fi ultima repetie inaintea Campionatului Mondial din Germania iar nationalele Braziliei si Poloniei sunt si ele calificate. Brazilia este campioana mondiala din 2013, editia la care Polonia a terminat pe locul 4.

Sunt binevenite meciurile amicale cu reprezentante din America de Sud, spatiul ex-iugoslav si Europa. De ce? Pentru ca Romania va juca la Mondiale in grupa A, alaturi de Franta, Spania, Slovenia, Angola si Paraguay.

Sa mai amintim ca Romania este singura reprezentativa nationala calificata la toate campionatele mondiale de handbal feminin.

Hai Romania! Hai fetele!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.