Noaptea Alba a Galeriilor pe 6 Octombrie la Craiova

Dupa Noaptea Muzeelor, Noaptea Alba a Galeriilor a fost primul eveniment cultural nocturn din Romania dedicat artelor contemporane si tinerilor artisti.

Noaptea Alba a Galeriilor 2017

Ajunsa la editia #11, Noaptea Alba a Galeriilor reuneste toate tipurile de manifestări artistice. Ne vom bucura de pictură, desen, sculptură, grafică sau new media, fotografie, video, performance, muzică, dans, teatru si design.

NAG 2017 se „intampla” in Arad, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Petrila, Resita, Sibiu, Târgu Mures si Timisoara. Mai multe detalii despre NAG #11 in tara gasiti pe Noaptea Galeriilor si pe pagina de Facebook.

Noaptea Alba a Galeriilor la Craiova

Craiova face parte dintre cele 12 orase in care se „intampla” Noaptea Alba a Galeriilor. Si anul trecut v-am povestit despre NAG Craiova. Evenimentul din Banie este organizata de Uniunea Artistilor Plastici din România, Filiala Craiova, „divina” de serviciu fiind Ioana Fluerasu.

Noaptea Alba a Galeriilor Craiova va propune pe 6 Octombrie urmatoarele 6 locatii:

  • Galeria ARTA Craiova (Calea Unirii, nr.12), orar 19:00 – 01:00
  • Galeria ARTA 2 (str. Stirbei Vodă, nr.7), orar 19:00 – 01:00
  • Cabinetul Cultural (Str. Madona Dudu, nr. 10 – Foto2B), orar 19:00 – 01:00
  • 418 GALLERY, cu sediul în Conacul Barbu Drugă – Cetate, str. Portului 68, orar 16:00 – 20:00
  • Galeria Electro-Putere (Calea Bucuresti, nr. 56), orar 19:00 – 01:00
  • ArtBazar pe strada pietonală Lipscani, orar 19:00 – 01:00.

Intrarea este libera, daca aveti prieteni pe care vreti sa-i invitati, bazati-va pe evenimentul FB.

NAG la Galeria ARTA din Craiova

Galeria ARTA prezintă proiectul Fapte şi destin, sub semnatura artistilor plastici Emil Bănuţi, Ioana Flueraşu, Valentin Boboc, Cătălin Marius Petrişor, Cătălin Solcan, Stelian Ghigă, Cristian Popa, Gabriel Giodea, Mihail Trifan, Lucian Ghiţulescu, Sebastian Viscol, Ion Preda, Dan Purcărea, Dan Nica, Florin Constantinescu, Florin Zupea, Silviu Bârsan, Alin Totescu, Florin Preda si Lucian Irimescu.

Galeria ARTA

Cele mai noi abordări din arta contemporană craioveană impartasesc aceeasi limba si aceeasi dialectica. Dar o exprimă în cele mai inedite forme de manifestare a esteticului.

Vernisajul este pe 6 Octombrie 2017, orele 19:00, expozitia putand fi vizitată pana la data de 21 Octombrie.

Noaptea Alba a Galeriilor la Galeria ARTA 2 din Craiova

Galeria ARTA 2 ne propune proiectul Obstrucţionism, al artistului Mihail Trifan. Suntem invitati la o lectie de joc si gratuitate, in care sa învăţăm să râdem de tot ceea ce ne oprimă sau ne este interzis.

Galeria ARTA 2

NAG la Cabinetul Cultural (Foto2B) din Craiova

Cabinetul Cultural (Foto2B) este un nou spatiu de expunere alternativ, care ne propune o intalnire cu Omul recent. Cabinetul foto devine un loc deschis artei,  care sub deviza, un metru pătrat de artă, va prezenta o selectie de lucrări ale artiştilor: Emil Bănuţi, Valentin Boboc, Cătălin Solcan, Florin Zupea.

Cabinetul Cultural Foto2B

Noaptea Alba a Galeriilor la 418 GALLERY in Cetate

418 GALLERY – Cetate vă asteaptă cu o expozitie de autor. Petrică Stefan ne propune Retele fluide.

Pictorul explorează cu tenacitate modurile şi metodele de redare a materiei în variile sale forme, de la consistenţe telurice onctuoase la vibraţii aeriene şi paralelisme intre tipurile de spaţiu studiate.

418 Gallery Cetate

După experienţa repetată a rezidenţelor de vară din cadrul programului Cetate Arts Danube, Petrică Ştefan a trecut de la pânza la intervenţii murale, direct pe pereţii atelierului precum şi pe ziduri exterioare.

NAG la Galeria Electro-Putere din Craiova

Galeria Electro-Putere ne propune instalatia Când atomii se ciocnesc si disturbă entropia.

ElectroputereCraiova

Expozitia personală realizată de Silvia Amancei si Bogdan Armanu la Galeria ElectroPutere combina fragmente provenind din imaginarul politic al  science-fictionului socialist, din istoria recentă a proletariatului si din filosofia social-critică post-marxistă.

Noaptea Alba a Galeriilor la ArtBazar din Craiova

ArtBazar îşi propune scoaterea artei în stradă, folosindu-se de piaţă drept cadru de expunere a lucrărilor sale.

Craiova Strada Lipscani

sursa foto

Publicul craiovean este invitat la o plimbare reconfortantă pe strada pietonală Lipscani, fiind însoţiţi la fiecare pas de compoziţii ale peisagistului craiovean Gheorghe Ciuchete.

Spor descoperitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.