La vie en rose la Miercurea fara carne

Vreau sa va arata ca si la Miercurea fara carne poti sa gusti la vie en rose.

Pentru de dimineata am avut paine cu maia, prajita, peste care am pus unt si branza de tara. La final am presarat piper roz.

paine prajita cu unt, branza si rosii

La vie en rose, cu sare si piper!

Pai da, la vie en rosé exista, are si sare si piper. Doar sa-i observi detaliile.

Imi place piperul roz pentru ca nu este foarte agresiv nici la miros si nici la gust. Este discret dar aduce o nuanta interesanta in gustul micului dejun.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat un mar Dublu Rosu, ca dublu rosé n-am gasit. Bineinteles alaturi de patratica de ciocolata neagra, cu 85% cacao.

ciocolata amara si mar rosu dublu dulce

Am baut si-un ceai de Aloe Vera, asa de dezmortire dupa frigul care ne aminteste ca inca e iarna.

La pranz am savurat ciorba de fasole ca la mama acasa 🙂 Cu mamaliga. Yam-yam!

ciorba de fasole

Plus icre de caras, din nou cu piper roz.

la vie en rose cu icre de caras cu piper roz

Seara ma pregatesc pentru nuferi de ceapa rosie. Va iesi ceva en rose, ca am mai facut.

Nuferi de ceapa

Noutatea va fi ca insotesc nuferii de ceapa cu dulceata de ardei iute si o branza Brie. Nu de alta, dar sa mearga cu un pahare de vin rosé. Pai nu v-am spus? Azi este la vie en rose si seara en rosé 🙂

Nuferi de ceapa cu Brie si vin rosé

Daca n-ati mai mancat dulceata de ardei iute, sa stiti ca simti mai intai dulceata si apoi iutimea. Iar senzatia este deosebita. Reteta de dulceata de ardei iute gasiti la Gina Bradea. Tot ea ne spune ca este o reteta exotica, savuroasa si afrodisiaca 🙂

A propos de branza, ca sa fie vraiment la vie en rose, am ales o branza frantuzeasca Brie – Ile de France. Este adusa in Romania de prietenii de la Delaco si am degustat-o pe indelete la multe degustari Branzeturi cum se cuVin. Paharul de rosé de care aminteam nu putea sa fie altul decat un… Colocviu la Paris.

O Busuioaca de Bohotin vinificata in rosé la Casa de Vinuri Cotnari.

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca nu v-am convins en rose, va poftesc la Brindusa la o supa de linte rosie, cu ciuperci champignon si lapte de caju sau la un humus din naut.

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
    • Daniel Botea

Leave a Reply