Orez la Miercurea fara carne de final de Iulie

Doar la micul dejun n-am avut azi orez la Miercurea fara carne. Desi puteam sa folosesc orezul expandat in loc de paine. Dar de ce, mai ales ca am recuperat pe parcursul zilei 🙂

Pentru de dimineata am avut paine cu maia, pe care am intins mai multe bunatati. Adica salata de vinete, crema de branza si pasta de masline verzi.

salata de vinete, crema de branza si pasta de ciuperci

Le-am acompaniat cu rosii de la tara si masline de Thassos. Si le-am savurat pe indelete.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut banana si ciocolata neagra.

banana si ciocolata

Pai da, daca s-au terminat caisele din pomi, pana cand incep sa se coaca prunele, am trecut pe banane.

Orez pe timp de vara, de la pranz si pana-n  seara

La pranz bag o ciorba de legume #cudetoate.

ciorba de legume

Si orez cu ciuperci. Dar nu singur ci la acompaniat cu salata de sfecla rosie, cu ulei de masline si hrean.

orez cu ciuperci si sfecla rosie

Seara o inchei cu o salata de rosii de tara. Cu multa ceapa, masline si ulei de masline. Pun si cativa stropi de lamaie si condimente din Grecia, sa-mi treaca dorul de vacanta. Mistuitor.

salata de rosii

Daca ati observat ca mananc din belsug masline si ulei de masline, sa stiti ca nu este intamplator. Am citit la Oana Cuzino ca uleiul de masline este bun pentru sanatate.

Am continuat cu orez de-ala lunguiet, ingalbenit de curcuma 🙂 Pe care nu l-am savurat singur, ci alaturi de ardei copti si de branza Havarti.

orez, ardei copt si branza Havarti

Mai am ceva pentru seara, care sa-mi aminteasca de vacanta. Cateva picaturi de Ouzo pe un pepene romanesc. Sa-mi amintesc macar un pic de savoarea Greciei 🙂

Pfff, am uitat sa imortalizez pepenele 🙁 Ma revansez cu un Aperol Spritz.

Aperol Spritz

Sper ca ati mai observat ca azi am tot incercat sa am ingrediente de toate culorile. Rosii de culoarea specifica, sfecla rosie de culoarea resveratrolului, salata de vinete si pasta de masline de culoare verde. Am mai plusat cu banana alb-galbuie si ciocolata neagra-maronie. Zic eu ca am reusit destul de bine.

La fel si la gusturi. Dulce de la banana, amar de la ciocolata, iute de la hrean, sarat de la branza si masline, acru de la lamaie.

Pofta buna fara carne!

Update:

In ciorba nu avusesem orez, dar gasiti la Brindusa o minunatie de bors cu orez 🙂

 

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.