Nici nu mi-am revenit bine dupa petrecerea GDS 23, ca Duminica seara am fost la Craiova Blog Meet 73.
Asta inseamna ca blogosfera din Craiova se tot reuneste de vreo 73 de luni. De obicei in ziua de Duminica, acum a fost cam Duminica spre Luni 🙂
Cum a fost la Craiova Blog Meet 73
Ca sa nu mai ziceti Miercurea povestesc doar fara carne, azi va zic mai intai despre Duminca 🙂 Ne spusese Damian sa venim cu burtile goale, pentru ca ni se pregateste o surpriza culinara.
Dar oricat de goala ar fi fost burta, a rezultat un Blog Meet cu preaplin de bunatati. Bune frate, multe si diversificate. Asa ca le iau pe rand.
Unu la mana, am stat in dubiu daca sa vin sau nu. Nu de alta, dar aveam incheietura de la mana dreapta atat de inflamata si umflata, ca nu puteam sa misc degetele fara sa ma doara.
Am trecut peste asta, mi-am luat si aparatul foto si-am zis ca mananc si pozez cu stanga, daca altfel nu se poate 🙂
Din fericire, atmosfera vesela, plus mancare si un efect de la antiinflamatoare, m-a lasat incheietura si la final puteam chiar sa tin un pahar de vin in dreapta.
Pai da, ca am inceput cu un vin bun.
Feteasca Neagra la Il Forno Pub&Grill
Nu v-am spus ca era un fel de continuare de la petrecerea de Vineri? Pai tot cu vinuri de la Casa de Vinuri Cotnari am continuat si la Il Forno. Am ales sa sarbatorim Craiova Blog Meet 73 cu Feteasca Neagra.
Am pus paharele la nivel si am egalizat licoarea in toate. Hai noroc!
Dar sa vedem cu ce fel de bunatati am asociat vinul.
Platou Antipasto Misto la Il Forno Pub&Grill
Prima surpriza a fost un platou antipasto misto. Nu e la mișto denumirea, pur si simplu inseamna un amestec de aperitive. Un mix.
Nu prea ma omor eu cu mezelurile, dar am luat din fiecare cate ceva.
Am ghicit inainte sa gust sau sa miros ca in mijloc era humus cu ardei. Nu de alta, dar tot la humus asociat cu ardei copt m-a dus si pe mine mintea mai demult..
Mi-au placut si bruschetele si paine prajita dar cel mai mult humusul pe paine prajita si cu ardei copt deasupra. Eu i-as mai fi adaugat si usturoi dar avand in vedere ca eram la o intalnire, a fost ok. In curand o sa gasiti platoul Antipasto Misto in meniul Il Forno Pub&Grill.
Pizza Milano Forte la Il Forno Pub&Grill
Pizza am mai mancat la Il Forno si pot spune ca mi-a placut de fiecare data, chiar daca n-am incercat Quattro Formaggi, preferata mea.
La Milano n-am fost (inca) dar daca asa este pizza pe-acolo, am un motiv in plus sa ajung.
Blatul a fost suficient de crocant, rosiile cherry au un gust superb in cuptorul de pizza iar ardeiul iute a fost exact cum trebuie, nici prea iute, nici prea neiute. Bine, asta depinde si de gust 🙂
A fost felul meu preferat, fiind obisnuit ca la Craiova Blog Meet sa mananc de obicei pizza, pe care o mai sharuiam cu vreun coleg. Acum am mancat-o singur toata, sa marchez Craiova Blog Meet 73 🙂
Sa va mai spun cat de bine a mers pizza cu Feteasca Neagra? Forte bine 🙂 Milano Forte la pizza Craiova!
Din punctul meu de vedere eram deja ghiftuit dar bunatatile nu s-au oprit.
Maiale alla Cacciatore la Il Forno Pub&Grill
Nu degeaba exista sintagma Grill in numele locatiei. Nu putea sa lipseasca un grill din meniu.
De data asta a fost vorba despre un purcel gatit vanatoreste. Am mai facut un efort si am gustat cate o bucatica de carne si de cartofi. La rosiile cherry coapte cu ruccola a fost mai simplu, nefiind asa de consistente. Insa purcelusul in sos cu cartofi poate fi oricand o mancare indestulatoare. Veste buna este ca Maiale alla Cacciatore este deja in meniul de grill si poate fi comandat atat in restaurant cat si cu livrare la domiciliu.
Dar ce credeati, ca s-a terminat aici cu bunatatile la Craiova Blog Meet 73? Pentru ca ne-am delectat papilele cu gusturi sarate, iuti, amare sau acre (pentru cei care au pus otet pe ardeii copti), trebuia sa completam si cu dulce 🙂
Apple Crumble cu inghetata de vanilie la Craiova Blog Meet 73
Nu prea ma omor eu cu dulciurile insa o inghetata dupa o masa copioasa mi se pare la fix. Eu mai picuram si cativa stropi de rom pe deasupra. Acum n-a mai fost cazul, pentru ca avea destule pe dedesubt.
Inghetata de vanilie era asezata pe un pat de crumble sub care se gasea mar si cred ca si miere. Evident, astea erau facute la cuptor iar inghetata pusa deasupra. Contrastul asta rece-cald mi-a placut intotdeauna la inghetata, fie ca a fost vorba de sos fierbinte de ciocolata sau crumble la cuptor, ca acum.
De notat ca Apple Crumble cu inghetata de vanilie inca nu este in meniu dar apare cat de curand. Ca sa stiti cand, atuncati o ocheada la Desert.
Se vede pe fetele noastre cat eram de ghiftuiti? Daca nu, va las sa descoperiti in imaginile de la Blog Meet.
Daca ati mai fost pe la blog meet-uri cu blogoltenii stiti ca e distractie cat cuprinde. Ei bine, acum ne-am umflat si de ras si de bunatati si mai aveam un pic si treceam spre ziua de Luni. Am plecat la timp cat sa mai prindem acasa setul decisiv din spectacolul de tenis oferit de Federer si Del Potro.
Pe jos am plecat spre casa, ca dupa atata mancare se cerea si un pic de miscare 🙂
Spor!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei