Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia – etapa finala

Dupa 1 luna de meciuri la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, azi se scrie concluzia finala.

Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

Recunosc ca n-am vazut inceputul campionatului si nici foarte multe meciuri din grupe. Eram in drum spre Liliac cand a inceput Mondialul. Cand am vazut primele meciuri, colegii mei de la Blue Legion Craiova isi alegeau favoritele. I-am lasat sa aleaga si am zis ca-mi stabilesc preferatii dupa ce vad mai multe meciuri.

Preferatele mele al Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

Uruguay mi s-a parut cea mai unita echipa, o adevarata familie in care vedetele Suarez si Cavani nu pregetau sa se sacrifice in aparare. Ii simpatizez de mult si m-am bucurat sa vad ca au castigat grupa. Desi nu-i vedeam finalisti, speram ca vor ajunge in semifinale.

Franta era printre favorite inca de la inceput. Atat prin numarul mare de vedete cat si prin jocul organizat. In plus fata de Uruguay, Franta are jucatori foarte valorosi in toate compartimentele si este o echipa experimentata. N-am ales nici Franta, pentru ca fusese deja aleasa de cineva din Blue Legion.

Am ales Croatia. Mi-a placut cum joaca, sunt o echipa interesanta dar cel mai mult mi-a placut tenacitatea lor. Au si croatii vedetele lor dar adevarata forta mi s-a parut echipa. Am simpatii vechi pentru spatiul ex-iugoslav, la croati imi place si antrenorul, si implicarea doamnei presedinte insa nu-mi plac deloc tricourile. Mult mai frumoase cele in romburi decat astea negre cu albastru. Am trecut insa peste asta si am zis ca echipa Croatiei castiga Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia.

Eu sunt mai francofon de felul meu, dar dupa ce Franta a invins clar Uruguay, mi-am dorit o finala Franta – Croatia. Ieri s-au bucurat francezii de 14 Iulie, azi pe 15 Iulie sper sa sarbatoreasca croatii.

Dupa 20 de ani, inca un decisiv Franta – Croatia

In 1998 Cupa Mondiala s-a jucat in Franta. A fost ultimul Campionat Mondial la care s-a calificat Romania. Ba chiar a castigat grupa de calificare, trecand de Anglia, Columbia si Tunisia.

Croatia era debutanta la CM Franta ’98. A terminat pe locul 2 in grupa castigata de Argentina. In meciurile eliminatorii Croatia – Romania s-a incheiat 1 – 0. Apoi croatii au trecut de Germania in sferturi (3-0). Au fost invinsi in semifinale de Franta, dupa un meci echilibrat incheiat cu 2-1 pentru cocosii galici. Franta a castigat Campionatul Mondial dupa finala cu Brazilia iar Croatia a luat bronzul, dupa ce a batut Olanda in finala mica.

Dupa 20 de ani, semifinala din Franta s-a transformat in finala la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia.

Cateva concluzii de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

Mi-au mai placut cateva echipe: Mexic, Belgia si Japonia. Japonia am vazut-o doar in meciul pierdut cu Belgia dar mi-a placut devotamentul lor. Pentru Belgia sunt multumit ca au iesit pe locul 3. La Mexic imi place mereu combativitatea si forta de lupta.

In schimb nu mi-au placut deloc Suedia, Danemarca, Rusia si Anglia. Printre deziluzii, Spania si Brazilia. Spania mi s-a parut de la inceput o „neechipa” iar Brazilia mai mult echipa de teatru.

Sa castige fotbalul!

Spor castigator!

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.