Hai Simona! Spor in continuare dupa primul Grand Slam!

Am sperat si am scris pe blog de atatea ori Hai Simona…  pana cand am devenit superstitios. Dupa ultimele ratari din finale, mai ales de Grand Slam, am zis ca ca nu mai scriu nimic pana la castigarea unuia.

Hai Simona!

N-am rezistat si la inceput de an, cand Simona Halep a revenit #1, m-am bucurat si eu pe blog. Hai Simona!

Dar sa ne reamintim contextul. Simona juca in echipament no-name, pozitia de lider mondial era permanent amenintata. Si mai apareau din cand in cand infrangeri inexplicabile.  Ca sa nu mai zic de accidentari.

Doar ca Simona a trecut peste toate si incet-incet a ajuns sa joace alte semifinale si finale. Mai mult, a trecut de complexul Sharapova, chiar de 2 ori. Si chiar daca a mai pierdut o finala pe zgura, azi a castigat-o pe cea mai importanta.

Simona Halep castiga primul Grand Slam la Roland Garros

Acum eram mai sigur ca niciodata ca Simona Halep va castiga la Roland Garros. De fapt, eram convis ca va castiga primul Grand Slam in Franta. Dar felul in care a trecut de pretendentele la prima pozitie in clasamentul WTA a fost un prim indiciu ca acum e momentul.

Apoi faptul ca nu mai era accidentata si arata o forma din ce in ce mai buna.

Nu in ultimul rand trendul ascendent din ultimele turnee: semifinala, finala pierduta si acum finala de Grand Slam.

Inainte de Roland Garros pozitia de lider mondial WTA a Simonei Halep era amenintata de 5 jucatoare. Dar Simona a trecut etapa dupa etapa pana in sferturi. A nimerit pe partea mai grea a tabloului dar a trecut triumfatoare de Kerber si de Muguruza. Inainte de intalnirea cu Simona, nici una dintre cele doua nu pierduse vreun set. Le-a convins Simona sa piarda cate doua seturi, in premiera. Iar Simo si-a asigurat pozitia #1 WTA.

Hai Simona! A fost mai greu decat m-as fi asteptat

Vazand modul in care Simona a trecut de Kerber si Muguruza, ma asteptam la o finala usoara. Hai Simona!

N-a fost asa, ba dimpotriva, mi se parea ca americanca e in zi de gratie. Si ca nimeni n-ar fi batut-o azi.

Atat de relaxata juca si atat de usor plasa mingile pe teren. Am crezut ca va fi inca o finala de Grand Slam pierduta de Simona Halep.

Din fericire, a contat ca tocmai Simona n-a crezut acest lucru. A revenit cand totul parea pierdut, a intors meciul si a invins ca o mare campioana. De azi si campioana la Roland Garros. Si #1 WTA.

Simona Halep castiga Roland Garros

Hai Simona! Spor in continuare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.