Nole is back! Novak Djokovic castiga Wimbledon 2018

Pe langa tot zgomotul asta legat de finala CM de fotbal din Rusia, inca o veste: Nole is back!

Nole is back!

Novack Djokovic a castigat ieri finala Wimbledon cu Kevin Anderson, dupa ce trecuse in semifinala de Rafael Nadal. Asta-i veste, nu scandal 🙂

Nole is back la Wimbledon si in Top 10 ATP

Novack Djokovic era pe locul 21 inainte de Wimbledon. Acum este fix pe locul 10 ATP.

Dupa ce multi ani a dominat ierarhia ATP, a urmat o perioada mai dificila pentru Novak. Operatia si schimbarea antrenorilor si-au spus cuvantul si multi se intrebau daca Nole va mai reveni la forma de altadata. Dar iata ca Djokovic a revenit la Marian Vajda si la titluri de Grand Slam. Nole is back!

Ca sa revenim la scandal, o mica samanta a fost declaratia lui Nole ca le tine pumnii croatilor in finala cu Franta.

Pentru cei care nu stiu, intre Croatia si Serbia exista o mare rivalitate. Si-atunci sa fie Djokovic oaia neagra a lor? Ar merge si „Nole is black” 🙂

Radacini si prejudecati

Dupa cum am spus, desi sunt francofon, ieri am tinut cu Croatia.

Tara mai mica, mai apropiata geografic si sufleteste de adolescenta traita cu programele sarbesti. Dupa ce ai crescut cu meciurile de fotbal si de basket la TV Beograd, cam greu sa tii cu Franta in finala. Mai ales ca Hrvatska a jucat un fotbal mai frumos.

Am vazut multe comentarii acide referitoare la apartenenta africana a multor jucatori francezi. Chiar daca sunt nascuti in Franta, culoarea coloniala i-a facut pe multi sa afirme ca Africa a castigat Campionatul Mondial.

Pana si Griezmann este judecat dupa nume si dupa descendenta, desi Antoine este nascut in Franta.

A propos de tenis, cred ca multe comentarii au fost influentate de caricatura Charlie Hebdo dupa ce Simona Halep a castigat Roland Garros.

In schimb, de Hrvatska nu s-a sinchisit nimeni desi multi jucatori sunt nascuti in locuri care nu sunt pe teritoriul actual al Croatiei. Sunt si acolo jucatori care au descendenta bosniaca, muntenegreana sau sarbeasca. Dar nu mai stai sa-i verifić 🙂

Nu stiu daca Nole a tinut cu Croatia pentru ca pe linie materna are descendenta croata (iar pe linie paterna muntenegreana). Stiu doar ca in ochii tuturor Novack Djokovic reprezinta Serbia. Cu mandrie. Cu umor si cu multa pasiune.

Revenind la pasiuni, radacini si prejudecati, as vrea sa dezvolt o intrebare:

„Cine ar fi prost sa mai creada ca exista o rasa pura?” (3:50)

Spor intelegator!

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.