Dupa ce zilele trecute am aflat programul Balkan Dreams, azi a fost conferinta de presa Divan Film Festival 2018.
La conferinta de presa a participat si maestrul Mircea Dinescu, gazda festivalului, alaturi de Monica Felea, Remus Vlasceanu si Simona Radoi, organizatorii Divanului.
Mircea Dinescu ne-a promis cu poezie si haz, filme interesante si gateli cu praz.
Ne-am format o imagine pentru ceea ce ne asteapta in urmatoarele 9 zile, din punct de vedere culinar, cinematografic si spectacular.
Pregatirea Divan Film Festival 2018
Caietul-program dedicat festivalului este unul consistent, fiecare dintre cele 33 de filme beneficiind de o binemeritata descriere. Pe langa distributie si povestea filmului, sunt mentionate si festivalurile la care a participat si ecouri din presa.
Cum in spatele fiecarui film stau regizori, producatori, actori si directori de imagine, avem ocazia sa-i cunoastem din brosura Divan Film Festival 2018.
Mai mult, unii dintre regizori si actori vor fi prezenti la difuzarea filmelor la Craiova si Cetate. Chiar asa incep filmele Divan Film Festival la Craiova, cu filmul turcesc Zer si cu prezenta regizorului Kazim Oz.
Nici echipa care sta in spatele Divanului n-a fost uitata. Aseara am avut ocazia sa ne zabovim la o discutie blogosferica alaturi de Monica Felea, directorul Divan Film Festival si de Simona Radoi, coordonator comunicare.
Restul echipei ramane de descoperit la Craiova si Port Cultural Cetate. Pana atunci, un scurt teasing despre Balkan Dreams.
De Vineri 24 August pana Duminica 26 August festivalul de film si arta culinara se desfasoara la Craiova.
De Luni 27 August pana Sambata 1 Septembrie, Divanul se muta la Port Cultural Cetate, pe langa filmele cu ADN balcanic asteptandu-ne si bunatatile culinare pregatite de maestrul Mircea Dinescu.
Cu ce ne asteapta Mircea Dinescu
Chiar daca Mircea Dinescu nu ne-a dat foarte multe detalii despre programul culinar, sunt sigur ca ne asteapta multe bunatati si surprize.
Iar faptul ca prazul va fi asezat la rangul culinar care i se cuvine, este mai mult decat o provocare. Oltenii sunt mari mancatori de praz insa nu toata lumea stie ca in lumea gastronomica sofisticata, prazul este un ingredient aparte.
De exemplu, la Bocuse d’Or, „Davosul gastronomic”, cei 155 de mari maestri bucatari si 20000 de bucatari, din 24 de tari de pe toate continentele, au avut de gatit (si) cu praz.
La proba obligatorie in care preparatul din peste trebuia sa fie acompaniat de compozitie vegetala (50%), care credeti ca au fost legumele trase la sorti?
- dovleac,
- fenicul,
- praz,
- telina.
Dar pana la bunatati cu praz la Divanul degustatorilor de film si arta culinara, va las cu imagini de az’, de la conferinta de presa.
Spor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei