Ceapa dis de dimineata la Miercurea fara carne

Bun gasit la Miercurea fara carne. Am debutat in forta, cu ceapa de 3 feluri la Miercurea fara carne. Si inca nu s-a terminat ziua, iar acasa mai am si ceapa rosie 🙂

Ceapa dis de dimineata

Pentru de dimineata am avut icre de hering, cartofi rasi cu ceapa si mamaliga coapta peste care am pus ceapa verde. Ingredientul minune a fost prezent si-n icre.

ceapa de 3 feluri dis de dimineata

Pe mamaliga si-au mai gasit loc branzeturi Gouda si Mozzarella. Pe care le-am impodobit iute cu Wasabi si pasta de ardei iute.

Asta ca sa pot zice ca si iuteala a fost de 3 feluri. Iar daca va ingroziti dupa atatea feluri de ceapa, sa stiti ca azi sunt singur in birou 🙂

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat iar resveratrol cu ciocolata neagra. N-am mai gasit Heidi Dark Extreme 85% cacao. Merge si Heidi Dark Intense cu 75% cacao. Atatat timp cat primul ingredient are treaba cu cacao, nu cu zahar,m inseamna ca e ciocolata neagra.

Dar pentru ca strugurii sunt pe sfarsite, am mai adaugat un ingredient de toamna. O gutuie mica, din gradina. Sunt si mai mari, dar am zis sa cresc treptat doza 🙂

struguri, ciocolata si gutuie la Miercurea fara carne

Si ca sa trec usor spre culori de toamna, la pranz am poftit la dovleac.

Mai intai a fost o supa crema de dovleac. Cu crutoane presarate cu ….

Iar felul doi, cartofi wedges cu ciuperci la gratar. Se vede si o „halca” de dovleac copt 🙂

La ciuperci poftesc inca de Duminica, de la Sarbatoarea zaibarului si prazului.
Am gustat atunci niste ciuperci cu praz, de mi-a ramas gandul la ele. Bine, am mai degustat si altele. Gasiti in imagini bunataturi de la Dolju-n bucate.

Seara cu surprize

Seara ma gandesc sa bag o salata de castraveti cu ceapa rosie. Si cu marar si/sau patrunjel in exces. Pentru culoare as mai pune si ridichi rosii. Si-o floare 🙂

salata de castraveti si ridichi

Si cred ca mai bag si niste alune, ca sa fac mearga un vin. La cat de vant si frig e afara, parca vad ca inaugurez un vin fiert cu zaibar de Bailesti 🙂

Dar asta vedeti mai pe seara, dupa ce vin de la cursurile de EVV (Expertizare Viti-Vinicola).

Pofta buna fara carne!

Update:

Comme d’habitude, la mine nu prea gasiti dulciuri in afara intervalului 09:00-11:00. Daca vreti ceva mai elaborat, va poftesc la o prajitura steluta cu gem de gutui de la Brindusa. Iar daca vreti un dulce-iute, gasiti la Raluca 🙂

Save

Save

5 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
    • Daniel Botea
  2. Aluculesei Brindusa
  3. 25 octombrie 2018
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.