Bun venit la Miercurea fara carne de azi. In meniu avem oua ochiuri dar si sub alte forme. Dar si alte bunatati.
Oua ochiuri la micul dejun
Pentru de dimineata am avut salata orientala cu oua ochiuri. Pai daca n-a fost suficient oul din salata, am mai facut si ochiuri 🙂
Ceea ce vedeti presarat peste ochiuri si salata orientala este piper roz. L-am gasit prima data in Grecia, apoi mi-am refacut stocul din Valencia. Este un sortiment de piper nu foarte iute, insa foarte aromat si gustos.
La pranz am bagat sote de spanac cu cascaval pane. Clasic deja. Sote-ul de spanac cu un pic de usturoi se potriveste foarte bune cu cascavalul pane. Un pic sarat, moale la mijloc si crocant la suprafata, folosesc cascaval pane pe post de crutoane.
Am zis sa fie o amintire de ou si la pranz. Adica nu oua propriu-zise, insa ca sa faci cascavalul pane macar un ou tot se pune 🙂
A propos de oua, aceste sunt proteine de o calitate foarte buna. Ouale se recomanda la micul dejun, mai putin la pranz si deloc seara. Ouale moi (fierte sau ochiuri) sunt mai usor de digerat decat cele tari.
Ochiurile pe care le vedeti in imagine nu le fac in ulei, ci direct pe tigaia de clatite, cu capac deasupra.
Seara fara oua in meniu
La cina (de la ora 17:30) am bagat humus cu ardei rosu. Am mai incercat combinatia asta, care merge de minune cu piper roz.
Asa am facut si azi, humusul fiind intins atat pe paine coapta cat si pe mamaliga coapta. Am completat cu cartofi wedges si ceapa verde.
Am presarat din nou piper roz si peste humus si peste cartofi wedges. Asta ca sa fie si iute in meniul de Miercuri fara carne.
Uitasem sa spun ca in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am revenit la resveratrol cu ciocolata neagra.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei