Miș maș bulgăresc la Miercurea fara carne

Chiar daca azi m-am intors din Bulgaria, asta n-a fost un motiv sa nu respect Miercurea fara carne. Mai mult, am adaugat in meniu si-n dictionar un nou articol culinar: miș maș bulgaresc.

Sper ca nu m-ati dat pierdut pe blog. Am fost 3-4 zile in Bulgaria si-acum reVin cu noutati, inclusiv culinare. Ca sa nu fie cu suparare 🙂

Pentru de dimineata am ales din bufetul suedez doar ingrediente fara carne. Adica ou ochi, omleta, branza, cascaval, rosii, castraveti, mar si suc de portocale.

mic dejun bulgaresc

Pranzul l-am luat la Belogradchik, unde am experimentat miș maș bulgăresc.

Miș maș bulgăresc in Belogradchik

N-am avut mult timp sa cautam de mancare in Belogradchik, asa ca ne-am dus la un magazin gen autoservire. Nu era gen „impinge tava” dar fiind cu gatelile la vedere in vitrina, ne-am inteles mai usor. Doamna de-acolo nu stia engleza dar ne-am descurcat totusi. Mai rau a fost ca nu puteam sa platim cu cardul iar lovelele (leva) erau pe terminate. Noroc ca in Bulgaria preturile sunt mai mici decat la noi si am reusit sa mananc cu doar 3,7 leva. Pentru circa 8 lei romanesti am luat miș maș, salata de varza si o bere.

Mișmașul bulgăresc este un amestec de legume, oua si branza care a fost foarte bun. Un fel de rapsodie balcanica reinterpretata culinar 🙂

Nici n-as fi putut sa parasesc Bulgaria fara sa mananc din nou ardei. Daca la ATA Spa Hotel ne-au rasfatat zilnic cu ardei copt si ardei la cuptor, acum a fost ardei in miș maș.

miș maș bulgaresc

A mers bine si cu salata de varza. Dar mai ales cu berea lor locala, „Șumenska”.

salata de varza

Seara am revenit in tara si la pofte romanesti 🙂  Bere romaneasca, Tuborg Cristmas Brew, cu quattro formaggi si ceapa verde.

quattro formaggi cu ceapa

Si uite asa am mai adaugat in meniul de miercuri fara carne si miș maș bulgăresc.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.