Am inceput ziua cu oua de prepelita in meniu. Si cu alte bunatati fara carne, pe care va invit sa le descoperiti in continuare.
Oua de prepelita „pentru de dimineata”
Pentru de dimineata am inceput cu oua de prepelita. Nu stiu cum sunt ochii de prepelita insa ochiurile se fac mult mai repede. Ouale fiind mici, se coc aproape instant in tigaia de clatite in care le fac eu.
Desi sunt mai mici, aceste oua de prepelita contin mai mult fosfor, fier, vitamina B1 si B2 decat ouale de gaina. Daca mai adaugam vitaminele A, B, D3, E si mineralele (calciu, zinc, potasiu), avem imaginea mare a „micutelor” minuni.
Am gasit informatiile la Oana Cuzino iar ouale de prepelita in supermarket.
Nu le-am mancat goale ci cu un bonus triplu de ceapa: salata de vinete si icre de crap pe paine cu ceapa. Am pus si castravete murat, pentru un pic de acru in gustul de dimineata.
La pranz am savurat supa crema de legume cu crutoane din paine cu ceapa.
Apoi humus pe paine. Dar nu orice paine, ci paine cu maia. Pe care am copt-o in tigaie. Apoi combinatia am imbogatit-o cu… ceapa verde.
Seara ma asteapta o ciorba de verdeturi. Adica ciorba de dragavei si tot felul de verzituri. La astfel de ciorbe imi place sa adaug iaurt. Asa am facut si acum si uite ce a iesit.
De obicei doamna mea pune in ciorbele de primavara si oua, exact cand e ciorba in clocot. Acum am pus si oua de prepelita, ca tot ziceam ca se fac mai repede. Diferenta este ca le-am servit imediat si nu le-am mai lasat sa imprumute gust de ciorba.
A propos de diferenta, se observa oul mic de prepelita din lingura si oul mare de gaina. Pe margine sunt adaosurile de iaurt.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei