Miercurea fara carne, editie de primavara in Femartie :)

Chiar daca azi va facui pofta cu bunatati de la Blog Meet, de Miercurea fara carne tot nu scapati ­čÖé Editie de primavara, chiar daca este iarna afara.

Pentru de dimineata am avut icre de rosioara cu muraturi. Asta ca sa recunoastem ca e inca iarna ­čÖé

icre de rosioara cu muraturi

E si o floare pe-acolo, pe principiul ca… nu se face primavara cu o floare. Dar a fost doar de decor, nu si de mancare. Desi prin Grecia am mancat si albastrele-decor la scoici saganaki dar si flori de dovlecel umplute.

flori de dovlecel umplute

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat un mar si traditionala patratica de ciocolata neagra.

Insa de la pranz am inceput cu trufandalele de primavara

Ciorba de verdeturi, editie de primavara

Probabil ca au apucat sa culeaga leurda, dragaveiul si loboda inainte sa revina zapezile. Bine au facut, pentru ca a iesit o ciorba de verdeturi extraordinara.

ciorba de dragavei, leurda si loboda

Un pic acrisoara, cum imi place mie. De obicei ii pun si iaurt dar acum am savurat-o natur. Ca sa simt primavara macar in farfurie, daca afara e compromisa de zapada.

Si seara tot de verdeturile culese inainte de zapada m-am bucurat. Am apucat sa luam de la mama-soacra niste spanac. Ei bine, s-a transformat in supa crema de spanac.

supa-crema de spanac, editie de primavara

Cu crutoane si pasta de ardei iute.

Cam asta am mancat, ca de vazut am vazut mai multe.

Mai intai, vreau sa stiti ca azi fu Ziua Olteniei. Asa a stabilit Parlamentu’ ca pe 21 Martie se sarbatoreste Ziua Olteniei. Si sarbatorira Craiovenii in Foaierul Teatrului National, cu covoare oltenesti si bunatati de la Doljul in Bucate.

Doljul in bucate

Enumar cateva, ca sa va fac pofta. Raci umpluti, mamaliga, fasole batuta, ardei umpluti si placinta cu spanac, editie de primavara. Dar si ciuperci umplute, sarmale de post, muraturi, ardei umpluti, paine de casa si bineinteles… praz.

Daca nu ma credeti, le puteti descoperi in imaginile de la Ziua Olteniei.

Mai pe seara vazui la Raluca paine cu seminte de chia.

Ce sa mai zic, pofta buna fara carne!

2 Comments

    • Daniel Botea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.